Banki termékek összehasonlítása

Megőrülnek az emberek ezért a bankszámláért!

 • 2017-01-13
 • szerző: bankmonitor.hu

Jó ideje töretlen népszerűségnek örvend az Erste Bank Privilégium „L” számlacsomagja köszönhetően annak, hogy minimális költséggel fenntartható, és alacsonyabb jövedelműek számára is elérhető. A kedvező kondíciók feltétele könnyen teljesíthető, de érdemes figyelni a részletekre!

Amennyiben 150 000 Ft érkezik maximum 2 részletben a számlára, az alábbi kedvezményeket élvezheted:

 • havi számlavezetési díj 0 Ft
 • csoportos beszedés, eseti és rendszeres utalás 0 Ft (előbbi mind a NetBankon, mind a MobilBankon, utóbbi csak a NetBankon keresztül),
 • minden bankkártyás készpénzfelvétel az Erste ATM-eknél 0 Ft,
 • egy elektronikus bankkártya 1 évig 0 Ft,
 • bankkártya SMS szolgáltatás havi díja 0 Ft.

A havi jóváírás bármiből teljesíthető, nem várnak el munkabért. Akár egy másik banknál lévő bankszámládról is utalhatsz, illetve összejöhet az elvárt 150 000 Ft családi pótlékkal, gyermektartási díjjal, bármilyen egyéb utalással együtt. A lényeg, hogy maximum két részletből adott hónapban meglegyen az előbb írt összeg. Fontos, hogy a készpénzbefizetés nem elfogadható!

Ki nyithat Erste Privilégium bankszámlát?

Akinek jelenleg nincs, és a számlanyitást megelőző 3 hónapban nem is volt az Erste Banknál lakossági bankszámlája. A meglévő Erste bankszámlát nem lehet átváltani Privilégium számlára! Amennyiben hitelkártyád, lakástakarékod, értékpapír számlád van a banknál, az nem akadály.

Meddig érvényesek a kedvező kondíciók?

Aki most nyit Privilégium bankszámlát, annak a bank 2019.03.01-ig biztosítja a feltételeket. Amelyik hónapban éppen nem érkezik az elvárt jóváírás, abban a hónapban a kedvezmény nélküli, magasabb díjak érvényesülnek, de ha a következő hónapban érkezik 150 000 Ft a számlára, akkor automatikusan ismét az alacsonyabb számlavezetési kondíciókat élvezheted.

Van-e valamilyen hátránya a számlának?

Sajnos a számlának csak egy tulajdonosa lehet, azaz társtulajdonos nem kapcsolható hozzá. Azonban meghatalmazottat megjelölhetsz, illetve társkártya is rendelhető. Illetve ha jelenleg az Erste Bank számlavezető ügyfele vagy, csak akkor nyithatsz ilyen számlát, ha a meglévőt megszünteted és vársz 3 hónapot.

Ha Te is szeretnél ilyen számlát nyitni, a Bankmonitoron keresztül online igényelheted. Kattints a következő linkre és minden információt megtalálsz: http://bankmonitor.hu/erste-privilegium/

4 Hozzászólás

 • Nagy Petra 2017-01-13 12:14:41 - Válasz

  Érdeklődőm,, hogy korábban a Citibank ügyfele voltam, de februártól átvesz az ügyfeleket az Erste van-e lehetőség a fenti számlát igényelni illetve nyitni?

  • bankmonitor.hu 2017-01-19 17:22:26 - Válasz

   Kedves Petra,

   Még két hétig teheti ezt meg. Amint az Erste Bank ügyfelévé válik, nem nyithat Privilégium bankszámlát.

 • Gondolkodó 2017-01-17 09:44:03 - Válasz

  Az elektronikus kártya mennyibe kerül a 2. évtől?

  • bankmonitor.hu 2017-01-19 17:21:09 - Válasz

   Kedves Gondolkodó,

   Az elektronikus kártya évente 3 127 Ft a második évtől kezdődően.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.