MNB alapkamat 0.90% EKB alapkamat 0.00% REGISZTRÁCIÓ

Melyik befektetési formával volt elérhető 20%-ot meghaladó vagyonnövekedés 1 év alatt? Mutatjuk!

 • 2014-05-13
 • szerző: bankmonitor

Áprilisban a fogyasztói árak 0,1%-kal mérséklődtek az 1 évvel korábbi értékhez viszonyítva. Legjobban a szeszes italok és a dohányáruk drágultak 7%-ot meghaladó mértékben, így a pénzromlás ismét a szórakozni vágyókat sújtotta leginkább. A negatív pénzromlási ütem igencsak örvendetes hír a befektetők számára. Az inflációt jelentősen meghaladó, akár 35%-os reálhozamra is szert tehettünk az elmúlt tizenkét hónapban kockázatvállalási hajlandóságunk (vérmérsékletünk) függvényében. Szerencsére akadt olyan megtakarítás – a lakás-takarékpénztár -, ahol szintén kétszámjegyű hozamot érhettünk el, mindezt rizikómentesen. Összegyűjtöttük, hogy mivel mekkora reálhozamot nyertek a befektetők!

Nem mindegy, hogy mibe fektetjük megtakarításainkat!

realhozam20140513

A részvény és az abszolút hozamú alapok 21 valamint 13%-os hozamszintjei mindenki számára igencsak kecsegtetőek lehetnek, azonban nem szabad megfeledkezni, hogy ezért cserébe magas kockázatot szükséges vállalni. Amíg egy standard betét vagy állampapír definíció szerint kockázatmentes, addig egy rosszul kiválasztott befektetési alappal a fentiekkel azonos nagyságú veszteséget is elkönyvelhetünk.

Ezért segítünk a kiválasztásban, add meg adataidat és szakértő kollégánk megkeres:

Bankmonitor

Keress a legjobb
Befektetési alap
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

A jegybanki alapkamat-csökkentési hullám erősen erodálta az alacsony kockázatú befektetések kamatszintjeit. Azonban akad egy üdítő kivétel: a lakás-takarékpénztár. Ennek a konstrukciónak az előnye amellett, hogy a befektetni kívánt összeg nem szükséges, hogy rendelkezésre álljon a befektetési időszak elején (elégséges a rendszeres havi megtakarítás), a befizetéseinket a kamatokon túlmenően maximum évi 72 ezer forintos állami támogatás is duzzasztja. Éves hozamunk így könnyedén 10% fölé emelkedhet, amit ilyen alacsony kamatkörnyezetben bűn lenne kihagyni.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a lakás-takarékpénztárban összegyűjtött pénzünket csak meghatározott célokra fordíthatjuk. Így abban az esetben érdemes választani, ha a megtakarításunk jövőbeli felhasználási célja egybeesik az LTP keretiben meghatározottakkal. De nincs miért kétségbe esni, legyen szó akár lakásvásárlásról, felújításról vagy légkondicionáló rendszerünk korszerűsítéséről a lakástakarék-pénztári megtakarításunk számos hasznos, a lakásunkban rendszeresen felmerülő kiadásainkra nyújthat fedezetet.

Hasonlítsd össze kalkulátorunk segítségével a legjobb lakás-takarékpénztári ajánlatokat!

Lakástakarék kalkulátor

Lakástakarék
 • Havi X Ft befizetés
 • Y év-en keresztül
 • Z Ft (lakáscélra vagy lakáshitel törlesztésre)
 • ebből Q Ft állami támogatás
 • I % éves hozam (EBKM)

 • Teljes állami garancia a befizetett pénzre (OBA)
 • garantált éves hozam

A Bankmonitor visszatéríti a számlanyitási díjat
20 000 Ft Erzsébet utalvány formájában*

Most Q Ft állami támogatással
Z Ft gyűjthetsz össze lakás célra.Most mibe fektessek?

Jelenleg rendkívül alacsony inflációs környezetet élünk, és amíg nem fut ki a rezsicsökkentés inflációra gyakorolt áldásos hatása, mindaddig akár egy bankbetéten is komoly reálhozamot lehet elérni. A következő egy évben a várható inflációval kalkulált vagyonnövekedés már lényegesen mérsékeltebb lesz, mint az elmúlt egy évben volt, így nem véletlen, hogy a lakosság jelentős része a befektetési alapok felé fordul. Ha a bankbetét vagy az állampapír alternatívájaként befektetési alapban gondolkozol, akkor az előzőekhez viszonyított többlet hozamot sajnos csak addicionális kockázat vállalása mellett érheted el.

De ha nem szeretnél kockázatot vállalni arra is van megoldás, válaszd az államilag garantált, rugalmas és értékálló befektetést nyújtó állampapírt!

ÁllamPAPÍr kalkulátor

Állampapírok

A maximális befektetési biztonság

Mennyi időre szeretnél befektetni?
Eurót vagy forintot szeretnél befektetni?

Állampapírt a magyar államkincstártól:

 • Ingyenes számlanyitás és vezetés
 • Korlátlan garancia a pénzedre
 • Sorban állás nélkül

Éves hozam

Futamidő

Adataid megadását követően
az Államkincstár szakértője
felhív.Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

A legkeresettebb befektetés ma Magyarországon a lakossági állampapír, a Bankmonitor.hu Állampapír kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a hozzád illőt. Ingyenes szolgáltatásunkkal állunk a rendelkezésedre, bármilyen kérdésed is lenne, mi választ adunk és megkeressük a legolcsóbb szolgáltatót, biztosítjuk a legkényelmesebb szerződéskötést!

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Állampapír vonatkozásában:

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.