Miért dolgoznál tovább, ha van ellenszer a nyugdíjcsökkentés ellen?

Miért dolgoznál tovább, ha van ellenszer a nyugdíjcsökkentés ellen?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-12-05 Frissítve: 2021-07-01
 

A legfrissebb kutatás azt hozta ki, hogy az emberek 76%-a nyugdíjasként is tovább dolgozna. Sokan közül azért tennék ezt meg, hogy nyugdíj-kiegészítéshez jussanak, pedig van más megoldás is. Kezdj el minél hamarabb takarékoskodni a nyugdíjra és már havi 5-10 ezer forintból nagyon szép eredményeket tudsz elérni. Számolj utána, és beláthatod, megéri még ma döntésre jutni.

Számos kutatás feszegeti a nyugdíj témakörét, a legújabb éppen azt vette górcső alá, hogy a nyugdíj mellett hajlandóak lennénk-e dolgozni. A reprezentatív kutatás legnagyobb meglepetése az volt, hogy a válaszadók háromnegyede el tudná képzelni, hogy a nyugdíj mellett munkát vállaljon. A visszajelzések szerint a nagyobb motiváló erő az volt, hogy aktívak szeretnének maradni, míg a kisebb rész azért vállalná ezt be, mert kiegészíthetné a nyugdíját a kapott összeggel.

Rákérdeztek arra is, hogy ha már tovább dolgozna, akkor mennyit időt szánna a munkára. A legtöbben maximum egy-két napot vagy minden munkanap néhány órát vállalnának be. Ez teljesen reális feltevés, főleg, ha elfogadjuk, hogy a nyugdíjazást követően azért befolyásol bennünket a munkavégzésben az egészségügyi állapot is.

nyugdijkep161205A nemzetközi kutatásokkal összehasonlítva az mindenképpen biztató, hogy egyre inkább kezdjük belátni, az állami nyugdíj nem lesz elegendő és valamilyen megoldást kell találni, hogy nyugdíj-kiegészítéshez jussunk. Ezt megtehetjük úgy is, hogy a nyugdíjazást kitoljuk és/vagy mellette is munkát vállalunk.

De azzal is élhetünk, ha már idejekorán megtakarítunk célzottan. Az állami támogatás a befizetéseink 20%-át, akár éves szinten 150 ezer forintot is elérhetik, ami a hozamokkal együtt gyorsan magasba emelheti a nyugdíjcélú-megtakarításainkat. Ha lehetőségünk van rá, akkor lépjünk minél előbb, mert minél több időnk van, annál kevesebbet kell félretennünk havonta.

Kíváncsi vagy, mennyit kell félretenned, hogy anyagi biztonságot teremts magadnak idős korodra? Alábbi kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatod!

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!
Hirdetés
Hirdetés