Mit hoz július a lakástakarékoknál? Magasabb hozam, és drágább lakáskölcsön is lesz

Mit hoz július a lakástakarékoknál? Magasabb hozam, és drágább lakáskölcsön is lesz
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-06-29
 

A szombattól megkötött lakástakarék szerződések esetén a kiutalási időszak a jelenlegi 3 hónapról 2-re csökken. A 4 lakás-takarékpénztárból 3 honlapján már megtalálhatók a július elsejétől érvényes kondíciók, amelyből kiderül, hogy az újonnan köthető termékeknél itt-ott a futamidőbe, lakáskölcsön kamatba, és az akciókba is bele-belenyúlnak.

Már tavaly október óta lehetett tudni, hogy a lakástakarékban összegyűjtött megtakarítás kiutalási ideje három hónapról kettőre csökken. Ennek következtében a megtakarítók hamarabb jutnak hozzá a 30%-os állami támogatással kiegészített pénzükhöz.

Ez a változás bár nem sokkal, de kedvezően befolyásolja az EBKM (Egységes Betéti Kamatláb Mutató) értékét is: leegyszerűsítve minél hamarabb jutunk hozzá a pénzhez, annál magasabb a lakástakarékkal elérhető hozam. Az EBKM értéke természetesen még sok más tényezőtől is függ, mint például az egyszeri és rendszeres költségek (számlanyitási, számlavezetési díj), valamint a megtakarításra fizetett betéti kamat.

 

Az Aegon július 1-től a jelenlegi két termék helyett már csak egyet fog értékesíteni, méghozzá az alacsonyabb betéti kamatlábbal. A jelenleg elérhető ajánlatai 0,5%, illetve 0,1% éves betéti kamattal futnak, az új termék kamatozása 0,1% lesz. Az akcióiban nem lesz jelentős változás: változatlanul az új vagy meglévő Aegon lakásbiztosítással rendelkezők, valamint az új vagy meglévő Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztári tagok nyithatnak alacsonyabb számlanyitási díjú lakástakarékot.

Az Erste esetében jelenleg egy értékesített termék van, és ez így is marad. Az új termék betéti kamata nem változik, azonban a felvehető lakáskölcsön kondíciói igen. A hitel maximális futamideje rövidülni fog (ugyanannyi lesz, mint amilyen hosszú a megtakarítási idő), valamint a kamata 1%-kal emelkedik. Ennek következtében magasabb lesz a lakáskölcsön THM értéke is, méghozzá átlagosan majdnem 2%-kal.

A számlanyitási díjra vonatkozó kedvezménye továbbra is érvényes lesz, azonban az Aegonhoz hasonlóan már csak a legalább 5 éves megtakarítások vehetnek részt az akcióban.

Ehhez a Bankmonitor egyedi saját akciója keretében további kedvezményt biztosít, amellyel a teljes számlanyitási díjat visszakaphatod!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt

    A Fundamenta Lakáskasszánál az egy hónappal rövidülő kiutalási időszakkal párhuzamosan egy hónappal hosszabb lesz a lakáskölcsön maximális futamideje, az OTP pedig még nem adott hírt az elsejétől köthető termékeiről.

    A lényegben nincs változás: kockázatmentes befektetés 10% feletti hozammal

    Továbbra is kiemelkedő lehetőséget biztosít a lakástakarék a befizetéseink után járó 30%-os állami támogatásnak köszönhetően. Bármilyen lakáscélra is szeretnénk költeni, a lehető legtöbbet azzal tehetjük, ha erre szánt megtakarításunkat lakástakarékban gyűjtjük. Ha a megtakarítási időszak végén összegyűjtött pénz nem elegendő, felvehetjük a lakástakarék által kínált fix kamatozású lakáskölcsönt is, vagy egyéb banki hitellel egészíthetjük ki a pénzt.

     

    Hirdetés

    Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

    Hirdetés