Mit kapunk Rogántól?

Mit kapunk Rogántól?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-05-20
 

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az Icon Gazdaságpolitikai Konferencián kijelentette, hogy szükség van egy otthonteremtési programra Magyarországon. Ezzel valószínűleg mindenki egyetért. A kérdés csupán annyi, hogy a korábban megszellőztetett ötletekből mi fog megvalósulni. Oszd meg velünk, hogy szerinted mit lépjen a kormány?

Bemelegítésként az eddig elhangzott ötletek: 

  • Ingyenes (értsd kamatmentes) köztisztviselői hitel: erről annyit érdemes tudni, hogy van némi kockázata. Hatalmas pozitív diszkriminációt jelente ugyanis a köztisztviselőknek, melyet értelemszerűen mások is szeretnének megkapni. 
  • Állami kamattámogatás átalakítása: a 7%-os alapkamat mellett megfogalmazott, jelenleg is érvényben lévő állami kamattámogatási koncepció már nem igazán jelent komoly előnyt. Néhány esetben a piaci hitelek az erőteljes MNB kamatcsökkentéseket követően jobb alternatívát kínálnak, mint a támogatott hitelek.  
  • Félszocpol bevezetése: jelenleg csupán új építésű ingatlanokhoz érhető el az 1-3 millió Ft összegű vissza nem fizetendő szocpol támogatás. Igen kedvezően hatna az ingatlanpiacra, ha újra bevezetnék ezt a támogatást a használt lakásokra is. 



Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés