MNB alapkamat 0.90% EKB alapkamat 0.00% REGISZTRÁCIÓ

Most kiderül, mennyibe kerül a legolcsóbb személyi kölcsön!

  • 2017-02-10
  • szerző: bankmonitor.hu

A megfelelő hitelt kiválasztani csak első látásra tűnik egyszerűnek. Hitelfelvételkor mindenki a legjobb, legolcsóbb terméket keresi. A hitelkamatok alacsonyak, a törlesztők kedvezőek. De biztosan a legolcsóbb-e a legjobb? Milyen jövedelmet kell igazolnod, hogy valóban a legkedvezőbb hitelt kapd meg? Milyen kamat mellett és milyen feltételekkel vehetsz fel személyi kölcsönt?

Hogyan dönthetsz jól?

Ha egy személyi kölcsön nevében szerepel a hitelcél, akkor az eleve befolyásolhat a döntésedben. A kifejezetten autóvásárlásra, lakásfelújításra igényelhető személyi kölcsönök kamata kedvező, de ha jobban szétnézel, sokszor találhatsz jobbat is a szabad felhasználásúak között.

Az ingatlanfedezet nélküli hitelek kamatát leginkább két tényező határozza meg:

  • jövedelem
  • hitelösszeg

Az, hogy éppen milyen hitelcélhoz kötik a felhasználást, az ingatlanfedezet nélküli hitelek esetében csak az adott bank döntésén múlik, de a kamatokat nem befolyásolja túlzottan. Inkább csak egy erős orientációt adhat a termék neve.

Magasabb jövedelemért cserébe alacsonyabb kamat

Sok banknál elérhető már a 10, de akár a 8% alatti kamatú személyi kölcsön. Persze az alacsony kamathoz elengedhetetlen az átlagosnál valamivel magasabb jövedelem. Néha ki kell lépni a komfortzónádból és a számlavezető bankodon kívül máshol is. A megszokás sokba kerülhet. Minden bank azokat az ügyfeleket kedveli a leginkább, akik stabil jövedelemmel rendelkeznek, és magas hitelösszeget vesznek fel.

Amennyiben a nettó jövedelmed eléri legalább a 240-280 ezer forintot havonta, már 7,99%-os kamat mellett is hozzájuthatsz a személyi kölcsönhöz.

A legszerencsésebb esetben 7,99%-os kamattal veheted fel a K&H Bank Kiemelt személyi kölcsönét, de 10% alatti kamattal elérhető a CIB Előrelépő személyi kölcsöne, a Raiffeisen Személyi KölcsönSberbank Fair Expressz Plusz Személyi kölcsöne, az FHB Prémium Személyi Kölcsöne és az MKB Mosoly Személyi Kölcsöne is.

Személyi kölcsönt szeretnél? Kalkulátorunk segítségével megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbet.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?

Ft
év
A megadott adatok alapján 6 bank, 7 ajánlata közül választhatsz.

A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

Nagy Ildikó hitelszakértő

Alacsonyabb hitelösszeg és 150 ezer forintos jövedelem mellett sincs ok aggodalomra. Itt is találhatsz olyan bankot, ahol 10% alatti a kamat.

Az MKB Mosoly Személyi kölcsönéhez már 80 ezer forintos havi nettó jövedelemmel is hozzá lehet jutni. Azt azonban szögezzük le, hogy minél alacsonyabb a jövedelem, annál kisebb az igényelhető hitelösszeg.

Alacsonyabb hitelösszegnél nincs túl nagy jelentősége az 1-2 százalékos kamatkülönbségnek. Ahogy az a fenti táblázatból is látszik az első és a második helyen álló bankoknál a havi törlesztők közötti különbség mindössze 441 forint. Mindez úgy, hogy a K&H forint személyi kölcsöne 2%-ponttal magasabb kamat mellett elérhető.

Alapigazság, hogy mielőtt hitelt vennél fel, minél több bank ajánlata között nézz szét. Ehhez nem is kell nyakadba venni a várost, ha kalkulátorainkat használod.

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.