Mutatjuk a tutit: ide tedd a pénzed, és milliókat spórolsz a hiteleden!

Mutatjuk a tutit: ide tedd a pénzed, és milliókat spórolsz a hiteleden!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-09-22 Frissítve: 2021-07-16
 

Hüvelykujj szabály, hogy hitelt csak úgy szabad felvenni, ha a törlesztőrészlet kifizetése után is félre tudsz tenni a hó végén. Hiszen emelkedhet a hitel kamata és törlesztőrészlete, elveszítheted a munkahelyed, vagy bármilyen váratlan kiadás érhet. Mutatunk egy olyan megoldást, amellyel egy 20 évre felvett 8 millió forintos lakáshitel teljes visszafizetése 2-3,5 millió forinttal csökkenthető!

Bármilyen hitelt is veszel fel, a vállalt törlesztőrészlet semmiképp ne eméssze fel az összes szabad jövedelmed! Amit a törlesztőrészleten felül félre tudsz tenni, az a futamidő során bármikor szükséges lehet. Egyrészt felkészülhetsz egy-egy váratlan eseményre, vagy a kamat későbbi emelkedésére is, amely a törlesztőrészlet növekedéséhez vezet.

Amennyiben a tartalékod egy részét a megfelelő helyre teszed, jó szolgálatot tesz neked, és időről időre csökkenti a bank felé fennálló tartozásod, ezáltal az összes visszafizetésedet is, és nem utolsó sorban a hitel futamidejét! Hogyan lehetséges ez?

Egy konkrét példán keresztül szemléltetve a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy ha felveszel egy 8 millió forintos lakáshitelt 20 évre és ezzel párhuzamosan elindítasz egy havi 20 ezer forintos befizetésű lakástakarékot, akkor a 4 éves megtakarítási időszak végén 1,2 millió forint megtakarítás gyűlik össze.

A lakástakarékban összegyűjtött pénzt pedig a lakáshitel előtörlesztésére fordítod, így csökken a hitel tőketartozása és ennek hatására a hitel 53 ezer forintos induló törlesztőrészlete 44 ezer forintra apad.

elotorlesztes_20160922

Ezután ismét kötsz egy lakástakarék szerződést, amiből megint előtörlesztesz, újra csökken a törlesztőrészlet és így tovább, egészen addig, amíg vissza nem fizeted a felvett kölcsönt. Így amellett, hogy időről időre alacsonyabb lesz a hitel törlesztőrészlete, összességében 2 millió forinttal csökken a hitel teljes visszafizetése és 4 évvel megrövidül az eredeti futamidő.

Lakáshitel mellett tehát a legjobb befektetés a lakástakarékpénztár. Hogy miért?

  • a befizetéseid után 30%-os állami támogatást kapsz (maximum évi 72 ezer forintot)
  • ezáltal 10% feletti kockázatmentes hozamra tehetsz szert, ami magasabb, mint a hitel költsége
  • a megtakarítási időszak végén (leghamarabb 4 év után) az összegyűjtött pénzt a lakáshitel előtörlesztésére is fordíthatod
  • így csökken a hitel tőketartozása és törlesztőrészlete
  • kevesebb kamatot fizetsz ki a banknak
  • idő előtt visszafizetheted a felvett kölcsönt
  • a megtakarításra OBA garancia jár
  • ha pedig úgy hozza a sors, hogy szükséged van a befizetett pénzre, bármikor felmondhatod és akár 1 hónap alatt is hozzájuthatsz a kamatokkal növelt összeghez

A lakástakarék ajánlatokat az alábbi kalkulátorral hasonlíthatod össze:

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt

     

    A lakáshitelen elérhető pénzügyi előny megtöbbszörözhető, amennyiben egyszerre több lakástakarék szerződést is tudsz kötni. Két szerződés esetén már 2,4 millió forinttal kevesebbet fizetsz vissza, míg 3 szerződés esetén már 3,5 millió forinttal költesz kevesebbet (a teljes visszafizetés a hitel törlesztőrészletét és a lakástakarékpénztári befizetések összegét is tartalmazza).

    penzugyi-elony_20160922

    Fontos kitétel, hogy több szerződés (20 ezer forintnál magasabb havi megtakarítás) esetén viszont csak akkor jár az állami támogatás, ha a lakástakarék kedvezményezettjének olyan közeli hozzátartozót tudsz megjelölni, akinek nincs még lakástakarék szerződése, és nem is kedvezményezett másikon!

    A több szerződés egyetlen hátulütője, hogy jelentősen megnövekszik az átlagos havi kiadás (törlesztőrészlet + megtakarítás), így a pénztárcától függ, hogy ki hány lakástakarékot tud bevállalni.

    Hirdetés
    Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

    És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

    Hirdetés