Banki termékek összehasonlítása

Napjaid vannak hátra, ha bezsebelnéd az állami támogatást

 • 2016-12-27
 • szerző: bankmonitor.hu

Ha azt hinnéd, hogy már kifutottál az időből, akkor tévedsz, hiszen a nyugdíjpénztárakhoz még minden további nélkül fizethetsz be. Ezekre ugyanúgy jár az állami adó-visszatérítés, mint a többire. A nyugdíjban nagyon jól fog jönni, hogy minden befizetett 100 forintunkat az állam kipótolja 20 forinttal. Márpedig, ha még időben ébredsz és utalással vagy készpénzben be tudsz fizetni, akkor jövő év elején örömmel láthatod, hogy nagyobb mértékben megugrik a számládon lévő összeg.

Meg vannak számlálva a napjaink

Az önkéntes nyugdíjpénztárak előnyeit bő egy millió tag élvezheti. A statisztikák alapján a tagok egy hónapban átlagosan nem fizetnek be olyan nagy összeget (főként 5-10 000 forint között), így sokak gondolkozhatnak el azon az év végén, hogy egyszeri befizetéssel még fentebb tornásszák a majdani nyugdíjuk alapját.

Nagyon is jó gondolat, ha ez már megfogalmazódott bennünk, mert a rendkívüli befizetések ugyanolyan elbírálás alá esnek, mint a rendszeresek. Legfőbb előnyük az, hogy az állami adó-visszatérítés összegét növelhetjük velük. Az állami ingyen pénz megszerzéséhez annyi feltételt kell csak teljesíteni, hogy a pénztár számlájára beérkezzen a befizetés még december 30-áig (péntekig).

Ha ezt teljesítjük, akkor ezek után az összegek után is érvényesíteni tudjuk az adó-visszatérítést, aminek összege a befizetés 20%-a, maximum 150 000 forint egy évben.

Több módja is van annak, hogy a pénztár felé a befizetésünket teljesítsük, ezek közül néhány:

 • csekk formájában
 • átutalással
 • bankkártyás befizetéssel
 • készpénzben

A befizetési módok közül egyedül a csekk esett ki, mert a pénztáraknál korábban azt mondták, hogy ezek beérkezése két hétbe is beletelhet. Erről lecsúsztunk, viszont a többi mód továbbra is nyitva áll számunkra.

A mai vagy a holnapi nap folyamán (december 27-én és 28-án) érdemes ellátogatni a pénztárhoz (vagy annak honlapjára) és a bankba (vagy a netbankunkba), mert a befizetett vagy a neten elindított utalások 2 munkanap alatt megérkeznek a pénztár számlájára, majd ezt követően a miénkre is. Sőt van már több nyugdíjpénztár is, ahol a honlapon bankkártyás fizetést lehet teljesíteni, mintha csak vennénk valamit a neten.

Bár találkoztunk olyan pénztárral, ahol a későn ébredők még 29-éig is kivárhatnak, de ezt nem javasoljuk. Az év utolsó hetébe érve már biztosan tudhatjuk, hogy mekkora összeget fordíthatunk a számlánk gyarapítására, így ne kockáztassunk. Időben lépve ugyanis már tavasszal a pénztári egyéni számlánkon lehet az adó-visszatérítés.

Kíváncsi vagy mennyit kell félretenned, hogy megfelelő módon egészítsd ki a nyugdíjadat? Az alábbi kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatod!

Nyugdíj kalkulátor

Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?

Ft

Az önkéntes nyugdíjpénztár hatalmas segítség

 • Kézzelfogható nyugdíj-kiegészítés időskorban
 • 20%-os (maximum 150 ezer Ft-os) adóvisszatérítés
 • 10 éves átlaghozam a múltban 6,5%, reálhozam 2,7%!
 • Alacsony költség mellett elérhető

Ennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész

A nyugdíjig hátralévő évek
-


Teljes felvehető összeg
-
állami támogatás és hozama
-
összes befizetés
-
befizetés hozama
-
összes költség
-
Havi plusz kifizetés nyugdíjas korban
-
Mennyivel növeli ez a nyugdíjadat?
-

 • Nyugdíjgondjaid megoldhatók, kérj ingyenes tájékoztatást!
 • Nagyon sokat fog számítani a havi közel ezer forintos összeg a nyugdíjban.

Havi -ból -od lesz.
E-mailben elküldjük a számítás részleteit!

Tudd meg, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a nyugdíjadból! Add meg elérhetőségeidet és a Bankmonitor szakértője visszahív.

A 150 ezres keretért még be lehet jelentkezni

Az év vége hagyományos a megtakarítási hajráról szól, aki az év eddigi részében nem is nagyon foglalkozott a pénzügyeivel, most biztosan átnézi legalább a szolgáltatójától kapott leveleket, esetleg a netes felületen átböngészi a számláját.

Számtalan ok miatt gondolkozhatunk el azon, hogy a friss pénzeinket hol parkoltassuk, például: nem vagyunk megelégedve a szolgáltatónkkal, most jár éppen le egy nagyobb megtakarításunk, az év végi prémiumot és/vagy bónuszt már megkaptuk.

Szerencsére több olyan megtakarítási lehetőség is adott számunkra, melyekkel adókedvezményt érhetünk el, miközben nem elvárás az, hogy rendszeresen fizessünk a számlánkra, elég, ha év végén egy nagyobb összeget beteszünk.

A képbe illik hagyományosan az összes nyugdíjcélú-megtakarítás, viszont ha az alábbi tényezők fontosak számunkra, akkor az önkéntes nyugdíjpénztár lehet számunkra a végső befutó:

 • már akár havi néhány ezer forinttal is elindítható
 • a befizetésekre 20%-os adó-visszatérítés szerezhető (maximum 150 ezer forint értékben)
 • helyettünk profik fektetik be a pénzünket
 • olcsóbban jöhet ki, mint bankszámlát vezetni
 • szükség esetén nyugdíj előtt is pénzhez juthatunk
 • kedvezményezettet is megjelölhetünk

Bármekkora összegről is legyen szó, érdemes még most dönteni, hiszen a 2017-es adóbevallásban nyilatkozva minden befizetett 100 forintunkat megtoldja az állam 20 forinttal. A mai ínséges időkben ez nagyon jól jön, annak is, aki a havi minimális összeget gyűjti, de annak is, aki a 150 ezer forintos adó-visszatérítést akarja kihasználni.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.