Banki termékek összehasonlítása

Nem április tréfa! Mától leáll a hitelezéssel az Aegon!

  • 2014-04-01
  • szerző: bankmonitor

A mai nappal leállítja jelzáloghitelezését az Aegon. „A lakossági hitelek iránti kereslet visszaesése, a bizonytalan piaci helyzet, a magas kockázat és a további veszteségek elkerülése végett az Aegon csoport Igazgatótanácsa úgy döntött, hogy nem biztosít további forrást a hitelezési tevékenységünkhöz, ezért 2014. április 1-jétől határozatlan ideig az új hitelek kihelyezését felfüggesztjük.” tette közzé nyilatkozatát a pénzintézet.

A fenti okokra hivatkozva az Aegon csoport igazgatótanácsa döntött úgy, hogy nem nyújt további forrást a magyarországi hitelezés folytatására. Az ügyfelek körében a legkedveltebb aegon-hiteltermék a hitelcsere program volt, ami kedvező feltételekkel nyújtott lehetőséget hitelkiváltásra. Több akciójuk is futott, például a kezdeti költségek nagy részét elengedték.

Mi lesz az ügyfelekkel?
A meglévő ügyfelekre nem lesz semmilyen hatással a változás. A folyamatban lévő hitelkérelmeket az Aegon elbírálja, de új kérelmeket már nem fogad be március 17. óta. A csoport többi üzletága zavartalanul folytatja a működését – olvasható a hitelintézet nyilatkozatában.

Van élet az Aegonon túl
Ha valaki most tervezi a hitelfelvételt, vagy éppen meglévő hitelét váltaná ki rengeteg ajánlat közül választhat!

A bankok első ránézésre közel azonos feltételekkel kínálják a hiteleiket. Akadnak azonban olyan aprónak tűnő eltérések, melyek mélyen érinthetik a pénztárcánkat. Mi ugrik be rögtön, ha hitelfelvételre gondolunk? THM, kamat, induló költség, akció, törlesztőrészlet. 

Kalkulátorunk nagyban segíti a jó döntést! Győződj meg róla Te is!


Lakáshitel kalkulátor

Ennyi lakáshitelt szeretnék

Hitelösszeg:

Ft

Futamidő:

év
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.

A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:

Havi nettó jövedelem:

Ft

Vásárolni kivánt ingatlan értéke:

Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!Ráfázhatnak-e a hitelfelvevők?Mivel a körültekintő hitelezést az utóbbi években mind a Kormány, mind az MNB törvényi szigorításokkal is támogatja, ezért nem feltételezzük, hogy bankunk esetleges tulajdonosváltása miatt rosszul járhatnánk. Még ha ez így is lenne, az ügyfél számára kedvezőtlenül kizárólag a kamatot, díjat vagy költséget lehet egyoldalúan módosítani, amit a módosítás hatálybalépését megelőzően legalább hatvan nappal – államilag támogatott hitelek esetében 15 nap – hirdetményben közzé kell tenni, valamint az ügyfeleket postai úton értesíteni kell.

Mégis mi alapján válasszak bankot?Semmiképpen ne az alapján, hogy hol vezetjük a számlánkat. Természetesen a számlavezetőnk ajánlatát is nézzük meg, hisz mégis csak régóta ismernek bennünket, eltekinthetnek a munkáltatói igazolástól, számlakivonatoktól. Viszont ha nyitottak vagyunk, hogy bankszámlánkat is átvigyük egy kedvezőbb ajánlat fejében, találhatunk olcsóbb hitelt is a számlavezetőnk ajánlatánál.

Nincs két egyforma ügyfél vagy két egyforma hitel. Mindenkinek más és más a fontos, más az olcsó és más a drága, más az élethelyzetünk.A döntés nem könnyű, hiszen nem egy pár cipőt veszünk, ami ha nem jó, maximum porosodik a szekrényben. Itt hosszú időre szóló döntést kell hoznunk, ezért körültekintően mérlegeljünk minden számunkra fontos szempontot!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérdezz minket