Nem április tréfa! Mától leáll a hitelezéssel az Aegon!

Nem április tréfa! Mától leáll a hitelezéssel az Aegon!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-04-01
 

A mai nappal leállítja jelzáloghitelezését az Aegon. „A lakossági hitelek iránti kereslet visszaesése, a bizonytalan piaci helyzet, a magas kockázat és a további veszteségek elkerülése végett az Aegon csoport Igazgatótanácsa úgy döntött, hogy nem biztosít további forrást a hitelezési tevékenységünkhöz, ezért 2014. április 1-jétől határozatlan ideig az új hitelek kihelyezését felfüggesztjük.” tette közzé nyilatkozatát a pénzintézet.

A fenti okokra hivatkozva az Aegon csoport igazgatótanácsa döntött úgy, hogy nem nyújt további forrást a magyarországi hitelezés folytatására. Az ügyfelek körében a legkedveltebb aegon-hiteltermék a hitelcsere program volt, ami kedvező feltételekkel nyújtott lehetőséget hitelkiváltásra. Több akciójuk is futott, például a kezdeti költségek nagy részét elengedték.

Mi lesz az ügyfelekkel?
A meglévő ügyfelekre nem lesz semmilyen hatással a változás. A folyamatban lévő hitelkérelmeket az Aegon elbírálja, de új kérelmeket már nem fogad be március 17. óta. A csoport többi üzletága zavartalanul folytatja a működését – olvasható a hitelintézet nyilatkozatában.

Van élet az Aegonon túl
Ha valaki most tervezi a hitelfelvételt, vagy éppen meglévő hitelét váltaná ki rengeteg ajánlat közül választhat!

A bankok első ránézésre közel azonos feltételekkel kínálják a hiteleiket. Akadnak azonban olyan aprónak tűnő eltérések, melyek mélyen érinthetik a pénztárcánkat. Mi ugrik be rögtön, ha hitelfelvételre gondolunk? THM, kamat, induló költség, akció, törlesztőrészlet. 

Kalkulátorunk nagyban segíti a jó döntést! Győződj meg róla Te is!


Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat


Ráfázhatnak-e a hitelfelvevők?Mivel a körültekintő hitelezést az utóbbi években mind a Kormány, mind az MNB törvényi szigorításokkal is támogatja, ezért nem feltételezzük, hogy bankunk esetleges tulajdonosváltása miatt rosszul járhatnánk. Még ha ez így is lenne, az ügyfél számára kedvezőtlenül kizárólag a kamatot, díjat vagy költséget lehet egyoldalúan módosítani, amit a módosítás hatálybalépését megelőzően legalább hatvan nappal – államilag támogatott hitelek esetében 15 nap – hirdetményben közzé kell tenni, valamint az ügyfeleket postai úton értesíteni kell.

Mégis mi alapján válasszak bankot?Semmiképpen ne az alapján, hogy hol vezetjük a számlánkat. Természetesen a számlavezetőnk ajánlatát is nézzük meg, hisz mégis csak régóta ismernek bennünket, eltekinthetnek a munkáltatói igazolástól, számlakivonatoktól. Viszont ha nyitottak vagyunk, hogy bankszámlánkat is átvigyük egy kedvezőbb ajánlat fejében, találhatunk olcsóbb hitelt is a számlavezetőnk ajánlatánál.

Nincs két egyforma ügyfél vagy két egyforma hitel. Mindenkinek más és más a fontos, más az olcsó és más a drága, más az élethelyzetünk.A döntés nem könnyű, hiszen nem egy pár cipőt veszünk, ami ha nem jó, maximum porosodik a szekrényben. Itt hosszú időre szóló döntést kell hoznunk, ezért körültekintően mérlegeljünk minden számunkra fontos szempontot!

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés