Bankmonitor

Banki termékek összehasonlítása

Nem április tréfa! Mától leáll a hitelezéssel az Aegon!

  • 2014-04-01
  • szerző: bankmonitor

A mai nappal leállítja jelzáloghitelezését az Aegon. „A lakossági hitelek iránti kereslet visszaesése, a bizonytalan piaci helyzet, a magas kockázat és a további veszteségek elkerülése végett az Aegon csoport Igazgatótanácsa úgy döntött, hogy nem biztosít további forrást a hitelezési tevékenységünkhöz, ezért 2014. április 1-jétől határozatlan ideig az új hitelek kihelyezését felfüggesztjük.” tette közzé nyilatkozatát a pénzintézet.

A fenti okokra hivatkozva az Aegon csoport igazgatótanácsa döntött úgy, hogy nem nyújt további forrást a magyarországi hitelezés folytatására. Az ügyfelek körében a legkedveltebb aegon-hiteltermék a hitelcsere program volt, ami kedvező feltételekkel nyújtott lehetőséget hitelkiváltásra. Több akciójuk is futott, például a kezdeti költségek nagy részét elengedték.

Mi lesz az ügyfelekkel?
A meglévő ügyfelekre nem lesz semmilyen hatással a változás. A folyamatban lévő hitelkérelmeket az Aegon elbírálja, de új kérelmeket már nem fogad be március 17. óta. A csoport többi üzletága zavartalanul folytatja a működését – olvasható a hitelintézet nyilatkozatában.

Van élet az Aegonon túl
Ha valaki most tervezi a hitelfelvételt, vagy éppen meglévő hitelét váltaná ki rengeteg ajánlat közül választhat!

A bankok első ránézésre közel azonos feltételekkel kínálják a hiteleiket. Akadnak azonban olyan aprónak tűnő eltérések, melyek mélyen érinthetik a pénztárcánkat. Mi ugrik be rögtön, ha hitelfelvételre gondolunk? THM, kamat, induló költség, akció, törlesztőrészlet. 

Kalkulátorunk nagyban segíti a jó döntést! Győződj meg róla Te is!


Lakáshitel kalkulátor

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:

Nincs találat a megadott paraméterek alapján.


havi törlesztő

THM

Szeretnél ingyenes tájékoztatást a fenti ajánlatokról? Add meg adataidat és szakértőnk 24 órán belül visszahív.
<< Vissza


Ráfázhatnak-e a hitelfelvevők?Mivel a körültekintő hitelezést az utóbbi években mind a Kormány, mind az MNB törvényi szigorításokkal is támogatja, ezért nem feltételezzük, hogy bankunk esetleges tulajdonosváltása miatt rosszul járhatnánk. Még ha ez így is lenne, az ügyfél számára kedvezőtlenül kizárólag a kamatot, díjat vagy költséget lehet egyoldalúan módosítani, amit a módosítás hatálybalépését megelőzően legalább hatvan nappal – államilag támogatott hitelek esetében 15 nap – hirdetményben közzé kell tenni, valamint az ügyfeleket postai úton értesíteni kell.

Mégis mi alapján válasszak bankot?Semmiképpen ne az alapján, hogy hol vezetjük a számlánkat. Természetesen a számlavezetőnk ajánlatát is nézzük meg, hisz mégis csak régóta ismernek bennünket, eltekinthetnek a munkáltatói igazolástól, számlakivonatoktól. Viszont ha nyitottak vagyunk, hogy bankszámlánkat is átvigyük egy kedvezőbb ajánlat fejében, találhatunk olcsóbb hitelt is a számlavezetőnk ajánlatánál.

Nincs két egyforma ügyfél vagy két egyforma hitel. Mindenkinek más és más a fontos, más az olcsó és más a drága, más az élethelyzetünk.A döntés nem könnyű, hiszen nem egy pár cipőt veszünk, ami ha nem jó, maximum porosodik a szekrényben. Itt hosszú időre szóló döntést kell hoznunk, ezért körültekintően mérlegeljünk minden számunkra fontos szempontot!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérdezz minket