Banki termékek összehasonlítása

Nonprofit szervezetek figyelem! Erre lehet számítani a bankoktól számlavezetésben

  • 2015-04-26
  • szerző: bankmonitor

“Tisztelt Bankmonitor! Nonprofit civil szervezet számára keresek megfelelő bankszámla kondíciókat. Sajnos az Önök honlapja sem ismeri ezt a fogalmat, kizárólag magánszemélyben vagy vállalkozásban gondolkodnak, mint tapasztalatom szerint a bankok is. Ha van ötletük, kérem, osszák meg velem!” – így szól szóról szóra egyik kedves Olvasónk megkeresése. Nos, nézzük a részleteket!

A dolog magyarázata, amiért nincsenek a Bankmonitor oldalán a nonprofit szervezetek megkülönböztetve, roppant egyszerű: Nem tartjuk indokoltnak, hiszen néhány kivételtől eltekintve a bankok sem tesznek különbséget.

Ad hoc piaci körképünkben nyolc nagybank aktuális kínálatát vettük górcső alá, ami alapján jól látszik, hogy igazából a bankok bármelyik, széles körben elérhető számlacsomagja igénybe vehető akár nonprofit szervezetként is. Tehát a különböző szakmai (pl.: ügyvédi, könyvelői, stb.) számlacsomagok, illetve a meghatározott célcsoportnak (pl.: társasházak) szánt bankszámlák kivételével bármelyik mellet dönthet az adott szervezet.

Persze lehet különbség…

Ahogy azt látjuk, több bank is kínál olyan számlacsomagot, amit kizárólag nonprofit szervezetek vehetnek igénybe. Ezek díjszabását igyekeznek a pénzintézetek úgy kialakítani, hogy azok lehetőség szerint gazdaságos pénzügyi megoldást jelentsenek. Amit viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egy nonprofit szervezetnél jellemzően alacsony forgalommal és kevés tranzakcióval számolnak a bankok, ami a díjszabásban is tetten érhető.

Véleményünk szerint mindenképpen érdemes feltérképezni, hogy nonprofit szervezetként a bankoknál milyen lehetőségeink vannak, de hogy végül a dedikált számlacsomag, vagy egy széles körben elérhető bankszámla éri meg majd jobban, azt úgy is bankhasználati szokásaink fogják eldönteni.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.