Nyiss ingyen lakástakarékot!

Nyiss ingyen lakástakarékot!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-03-03 Frissítve: 2021-10-11
 

Ma már négy szolgáltató megtakarítási termékei közül választhatunk, ha lakástakarék számlát szeretnénk nyitni. A szerződés megkötésekor számlanyitási díjat kell fizetnünk, amely a szerződéses összeg 1%-a, amely akár 80 000 Ft is lehet. A konstrukció kétségbevonhatatlan előnyét (30 % állami támogatás!) szem előtt tartva ezt az összeget megéri kifizetni, de valószínűleg senkinek nincs ellenére, ha ezt a pénzt megspórolja. Nézzük, mely szolgáltatóknál élhetünk ilyen kedvezménnyel!

Erste Lakástakarék díjmentes számlanyitás

Az Erste Klasszik Hitel módozatú termékeinél a teljes szerződéskötési díjat elengedik, amely akció visszavonásig érvényes. Az akciós számlanyitásra azok jogosultak, akik az alábbiaknak megfelelnek:

  • a szerződést a megtakarítási idő alatt nem lehet megszüntetni, megosztani (több szerződéssé bontani)
  • a szerződéses összeget a megtakarítási idő alatt nem lehet csökkenteni,
  • a szerződést nem lehet átruházni,
  • a befizetés csak az Erste-nél megnyitott bankszámláról csoportos beszedési megbízással történhet (az első befizetés kivételt élvez), amely bankszámlára
  • minden hónapban, havonta egy összegben legalább a mindenkori legalacsonyabb minimálbérnek megfelelő összegű (jelenleg 66 483Ft) jövedelmet szükséges utaltatni.

Fenti feltételeket a szerződéskötéstől kezdődően folyamatosan vizsgálják, és amennyiben valamelyik nem teljesül, akkor az elengedett díj meghatározott százalékát levonják a lakástakarék számlánkról az alábbiak szerint:

  • az első 4 megtakarítási évben az igénybe vett teljes kedvezmény 100%-át,
  • 5-6. megtakarítási évben 75%-át,
  • 7-8. megtakarítási évben 50%-át,
  • 9-10 megtakarítási évben 25%-át.

OTP Lakástakarék díjmentes számlanyitás

Az OTP Hitel Plusz termékeinél szintén a teljes szerződéskötési díjat elengedik folyamatos akció keretében, némi megkötés mellett. Az akcióban részt vehetnek olyan meglévő ügyfelek, akik
OTP Simple Kártya szolgáltatáscsomaggal, Jump számlacsomaggal, MULTIPONT MasterCard Klub kártyával vagy Privát Bank Klub betéti kártyával rendelkeznek. Emellett olyan új ügyfelek is igénybe élhetnek az ingyenes lakásszámla nyitás lehetőségével, akik Net, Tempó, Junior, Prémium Plusz, Privát banki, Jump számlacsomagot, vagy Simple Kártya szolgáltatáscsomagot nyitnak, vagy American Express Blue vagy Gold hitelkártya szerződést kötnek, vagy OTP Lakáshitelt igényelnek. Az új ügyfelek esetén a számlanyitás, illetve hitelkártya szerződés megkötésétől számított 30 napon belül van lehetőség a kedvezmény érvényesítésére.

További megkötések:

  • új bankszámlanyitás esetén a megtakarítás fizetése csak a megnyitott bankszámláról történhet csoportos beszedési megbízással,
  • OTP Lakáshitel esetén a szerződést kötelező az OTP Lakáshitelre engedményezni (azaz a szerződés kedvezményezettje az OTP)
  • 48 hónapos Hűségvállalás szükséges, amelynek időtartama alatt:
    • a szerződéses összeg alacsonyabbra nem módosítható,
    • a szerződést nem lehet megosztani,
    • a szerződést nem lehet felmondani,
    • a szerződés nem engedményezhető társasházi/lakásszövetkezeti, illetve közmű beruházási projekthez,
    • nem változtatható a lakás-előtakarékoskodó személye.

Ha időközben úgy döntünk, hogy szeretnénk megszabadulni a hűség vállalás kötöttségei alól, díj ellenében kérhetjük ezt, amely a megtakarítási időszak alatt az alábbiak szerint alakul:

A kérelem benyújtásakor érvényes szerződéses összeg

  • 1%-a az első megtakarítási évben,
  • 0,75% a második megtakarítási évben,
  • 0,5% a harmadik megtakarítási évben,
  • 0,25% a negyedik megtakarítási évben.

OTP Lakástakarék 50%-os díjkedvezményű számlanyitás

Az előbbi OTP Hitel Plusz, valamint az OTP Hozam Plusz szerződések is megköthetők 50%-kal kedvezőbb számlanyitási díj mellett, jelenleg 2014. június 30-ig meghirdetett akció keretében. A termékek a „félárú” akcióban az előző bekezdésben felsorolt, díjmentes ajánlatok feltételei mellett vehetnek részt azzal a különbséggel, hogy nem szükséges 48 hónapos hűséget vállalnunk, azonban a szerződés nem engedményezhető.

A szerződéses összegek pénztáranként eltérőek, a legkisebb és legrövidebb megtakarítás esetén a díjmentes számlanyitással ugyan csak 2 500 Ft-ot spórolunk meg, de ha a legmagasabb összegű és leghosszabb megtakarítási idejű szerződést kötjük, akkor 80 000 Ft költségtől kíméljük meg magunkat.

A másik két lakástakarék pénztárnak, az Aegonnak és a Fundamentának jelenleg nincs a számlanyitási díjakat érintő akciója.

Az egyes ajánlatok között lakástakarék kalkulátorunkkal kereshetsz könnyedén!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt


    Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

    Hirdetés

    Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

    Hirdetés