Banki termékek összehasonlítása

Olcsó személyi hitel? Itt vannak a nyerő ajánlatok

  • 2015-08-12
  • szerző: bankmonitor

Hitelfelvételkor mindenki a legjobb, legolcsóbb terméket keresi. Mit kell vállalnunk, hogy valóban a legkedvezőbb hitelt kapjuk meg? Bármikor adódhat olyan élethelyzet, amikor hirtelen nagyobb összegre van szükségünk. Ilyenkor lehet jó megoldás a fedezet nélkül igényelhető személyi kölcsön. De vajon milyen kamatra és milyen feltételekkel vehetünk fel személyi kölcsönt? Utánajártunk.

Személyi kölcsönt felvenni olyankor lehet jó megoldás, ha pár százezer, legfeljebb egy-két millió forintra van szükségünk. Ez a hiteltípus fedezet nélkül igényelhető, viszont magasabb kamattal fut, mint az ingatlanfedezetű hitelek. A bankok minden esetben igyekeznek mérsékelni a kockázatukat, így megnézik, mennyit keresünk, mióta dolgozunk az adott munkahelyen, rendben fizetjük-e a közüzemi díjakat. Ebből kiindulva, a személyi kölcsönök esetében ha valakinek magas jövedelme van, ráadásul régóta dolgozik ugyanott, nagyobb eséllyel jut hitelhez.

A személyi kölcsönök „árát” azonban lefaraghatjuk, ha teljesítünk néhány feltételt. Bár nem alapkövetelmény, hogy az adott banknál legyen folyószámlánk és oda is érkezzen a fizetésünk, de ha bevállaljuk, akkor azt általában alacsonyabb kamattal honorálja a bank. Ha ragaszkodunk a régi bankunkhoz, viszont nem ott találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb személyi kölcsönt, akkor készüljünk fel arra, hogy legalább negyed évre visszamenőleg bekérik a számlakivonatainkat, hogy a hitelt nyújtó valamelyest beleláthasson a pénzügyeinkbe. Ugyanezt a célt szolgálja, ha a bank elkéri közüzemi számláinkat. További kedvezményeket kaphatunk több banknál is, ha nem ragaszkodunk a személyes ügyintézéshez, hanem vállaljuk, hogy amit csak lehet, online intézünk.

Vegyünk alapul egy átlagosnak tekinthető igényt

A Bankmonitor által követett személyi kölcsön termékek közül minden banktól a legjobb ajánlatokat vettük számba.

Elsőként 150 000 forintos jövedelem mellett 700 000 forintot szeretnénk, ezt 3 év alatt akarjuk visszafizetni.

Jelenlegi munkahelyünkön már egy éve dolgozunk. Bankügyeinket online intézzük és egy jó hitel reményében vállaljuk azt is, hogy jövedelmünket ezentúl a személyi kölcsönt folyósító bankhoz utaljuk. Megvizsgáljuk, ilyen feltételekkel a tíz legjobb ajánlat milyen THM mellett vehető igénybe.

Mi a helyzet, ha a jövedelmünk jelentősen magasabb?

Most 350 000 forintos fizetéssel szeretnénk ugyanezt az összeget, hasonló paraméterek mellett.

Jól látszik, hogy magasabb jövedelem esetén előnyösebb kamattal juthatunk ugyanahhoz a hitelösszeghez. A magyarázat egyszerű: aki jobban keres, annál biztosabb, hogy rendben törleszteni tudja a hitelét. A bank kockázata alacsonyabb, így hajlandó olcsóbban adni a személyi kölcsönt.

A két esetben az átlagos THM-ek között összesen 0,7% különbség van, ami nem mondható jelentősnek.  A fő különbség abban rejlik, hogy a magasabb jövedelem mellett sokkal nagyobb eséllyel hagyják jóvá a hitelkérelmünket!

A teljes listát az alábbi kalkulátor segítségével nézheted meg! Ebben jelölheted, hogy vállalsz-e banki kapcsolatot, vagy munkabér jóváírást a bankhoz, amely esetén kamatkedvezményben is részesülhetsz!


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

 

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérdezz minket