Rezsicsökkentés értelmesen

Rezsicsökkentés értelmesen
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-02-03
 

Valljuk be, központi téma! Mára több féle értelmet is nyert ez a szó. Térjünk vissza az alapokhoz és nézzük meg önerőből hogyan tudjuk csökkenteni a rezsinket és mennyi további költségcsökkentést indukálhatunk.

Ajtó, ablak nyitva…

Tegyük fel, nem áll rendelkezésünkre nagyobb összeg, hogy rögtön nyílászárót cseréltessünk, vagy szigeteltessük a házat.Van azonban néhány
apró dolog, amivel nagyobb ráfordítás nélkül is
több ezer forintot megspórolhatunk, majd az így félretett pénzünket nagyobb dolgokra is fordíthatjuk.

Sűrűn kapcsol be a fűtés? Régi termosztátunk van? 

Cseréljük le egy korszerűbb, programozhatóra, mert egy szezon alatt bőven visszahozza az árát. Ráadásul a fűtésszámlánkat is lejjebb tudjuk nyomni. Több szempont miatt is talán a legfontosabb gázkészülékeink karbantartása. Ezek a berendezések is elkoszolódnak, így rosszabb hatásfokkal működnek. A kazán tisztításával akár 5-10%-al is csökkenthetjük számlánkat! Nem kell kánikulát csinálni a lakásban, de ne is vegyük túl alacsonyra a hőmérsékletet, ha pl. nem vagyunk otthon, mert a falak is kihűlnek, amit vissza kell fűteni. Ha gázzal állítjuk elő a meleg vizet, akkor valóban fokozottan figyeljünk oda a takarékoskodásra. Ma már erre is léteznek megoldások, melyek túl mutatnak a „
Zárd el fiam a csapot!” javaslaton. Akkora lángon főzzünk, ami nem nyaldossa az edény oldalát! Rakjunk a radiátor mögé hővisszaverő fóliát, illetve ne pakoljunk elé bútort és a gyerek játékhegyeit se ott tároljuk. Olyan hosszúságú függönyt válasszunk, ami nem lóg rá a fűtőtestre, mert ez is kivezeti a hőt. Cseréljük le a hagyományos izzóinkat energiatakarékosra, 1 kWh villamos energiával egy 100 W-os hagyományos izzó 10 órán keresztül világít, míg egy energiatakarékos akár 200 órán át is fényt ad. A telefontöltőt csak addig használjuk, amíg töltjük a készüléket, ha már nincs rá szükség húzzuk ki.

Sorolhatnánk még az apró trükköket napestig!De nézzük meg hogyan tudjuk úgy megforgatni a megspórolt pénzt, hogy biztonságban is legyünk és magas kamatot is kapjunk!

A bűvös szó a lakástakarék pénztár!

Lakáselőtakarékosság előnyei: 

  • A lakás előtakarékosság, magas hozamú megtakarítási konstrukció, ami a havi betétbefizetésünk mértéktől függően akár évi 72.000.- forint is lehet. 
  • Az állami támogatás közvetlenül a megtakarítási számlán kerül jóváírásra.
  • Adómentesen juthatunk pénzhez
  • Jól tervezhető és már havi néhány ezer forinttal is el lehet kezdeni. 

Vagyis amit megspóroltunk a fent említett módszerekkel, azzal bátran indítsunk egy lakás előtakarékossági szerződést.
Ez a valódi rezsicsökkentés! A megtakarításunkat – saját befizetés, kapott kamat és állami támogatás – kötelezően lakáscélra kell fordítani. Azaz további korszerűsítési munkákat tudunk megvalósítani. Szigetelhetjük a falakat, nyílászárókat cserélhetünk, korszerűsíthetjük a fűtést, stb. 

Számold ki Te is mennyi pénzed lehet néhány éven belül a rezsin megspórolt összegből!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt

    Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

    Hirdetés

    Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

    Hirdetés