MNB alapkamat 0.90 % EKB alapkamat 0.00 % REGISZTRÁCIÓ

Saját céged van? Erre az 3+1 dologra figyelj a biztonságod érdekében!

 • 2016.09.21.
 • szerző: bankmonitor.hu

Sok vállalkozó elköveti azt a hibát, hogy csak a vállalkozása pénzügyeire koncentrál. Pedig minden vállalkozónak van magánélete, és ahhoz kapcsolódó pénzügyei. Segítünk, hogy vállalkozóként felkészülj többek között a nyugdíjra, egy lakáshitel felvételre, vagy arra az időre, amikor átmenetileg (vagy véglegesen) nem a vállalkozásodból kell megélned.

Természetesen egy vállalkozónak elsődleges a cége sikere. De nem szabad elfelejteni ilyenkor sem, hogy magánszemélyként miként alakítsa a pénzügyeit. Bemutatjuk, hogy mire érdemes figyelned vállalkozóként.

1.) Köss életbiztosítást!

Amennyiben vállalkozást vezetsz, valószínűleg a családi költségvetés bevételi oldalából a te részed nagyobb, mint a párodé. Ráadásul sok vállalkozás nem „önjáró”, nyereségessége nagymértékben függ a tulajdonos/ügyvezető személyétől, azaz tőled. Tehát bármi történik veled, szeretteid nehéz helyzetbe kerülnek. Erre fel kell készülni előre vagy egy nagyobb összegű szeretteid által is hozzáférhető megtakarítással, vagy pedig egy nagyobb összegű életbiztosítással.

De nem jó bármelyik, a piacon lévő életbiztosítás. A befektetési egységekhez kötött (úgynevezett unit-linked) biztosítások, elérési vagy vegyes biztosítások nem feltétlenül megfelelőek. Ezek a biztosítások szinte biztosan drágábbak, mint a csak baj esetén fizető színtiszta kockázati életbiztosítások. Ráadásul például a unit-linked biztosítások jellemzően csak a befektetések aktuális értékét fizetik vissza, maximum néhány millió forinttal megtoldva. Ez pedig kevésnek bizonyulhat a családodnak.

2.) Gondolj a nyugdíjra!

Sokan adóoptimalizációs okokból minimálbérre jelentik be magukat. Márpedig ezzel a lépéssel a várható nyugdíj is minimalizálódik. Amennyiben saját magadnak nagyobb bért is utalsz, akkor is érdemes a nyugdíjas éveidre felkészülni. Főként, ha a vállalkozásból származó egyéb jövedelem és kényelmi funkciók (pl. céges autó) nyújtotta magasabb életszínvonalad nyugdíjba vonulás után is fent szeretnéd tartani.

A három dedikáltan nyugdíjcélú megtakarítások közül kiemelkedik az önkéntes nyugdíjpénztár, amelynél a befizetett összeg automatikusan befektetésre kerül.

Kíváncsi vagy, mennyi nyugdíj-kiegészítést tudsz gyűjteni? Használd keresőnket és kiderül!

Nyugdíj-megtakarítás kalkulátor

Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?

Ft

A legkedvezőbb nyugdíjmegoldás hatalmas segítség

 • Kézzelfogható nyugdíj-kiegészítés időskorban
 • 20%-os (max. 150 ezer Ft-os) adóvisszatérítés
 • 10 éves átlaghozam a múltban 6,5%,
  (reálhozam 2,7%)!
 • Alacsony (átlagban 1% alatti) költség mellett

Ennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész

A nyugdíjig hátralévő évek
Teljes felvehető összeg
állami támogatás és hozama
összes befizetés
befizetés hozama
teljes költség
Havi nyugdíjkiegészítés
Mennyivel nő a nyugdíjadat?
 • Nyugdíjgondjaid megoldhatók, kérd tanácsadónk ingyenes tájékoztatását!
 • Nagyon sokat fog számítani a havi közel ezer forintos összeg a nyugdíjban.

Havi -ból -od lesz.

E-mailben elküldjük a számítás részleteit!
Ha személyre szabott nyugdíjmegoldást szeretnél, a Bankmonitor nyugdíjszakértője felhív

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed.

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül.

3.) Kezd el építeni a magánvagyonod is!

Teljesen természetes, hogy a vállalkozás növekedési szakaszánál a nyereséget a vállalkozásba visszaforgatva fialtatod a pénzed. Egy idő után, a vállalkozás érett szakaszában már nem szükségszerűen igényel többlet finanszírozást. Illetve amennyiben mégis, akkor benned is felmerülhet az igény, hogy valami kevésbé kockázatos befektetésed is legyen, mint amilyen egy működő vállalkozás.

Magánvagyonodra akkor is szükséged lehet, ha a vállalkozásod valamiért nem tudja nyújtani a korábbi teljesítményét, vagy akár zátonyra futott. Ilyenkor is élni kell valamiből, illetve akár egy új vállalkozás elindításához is pénzre van szükség.

Természetesen ez a kérdés talán a legösszetettebb. Mennyi vagyont tarts a vállalkozásban, azon belül vagy kívül fektess be, hogyan adózik mindez? Nehéz olyan könyvelőt találni, aki a befektetési lehetőséggel is tisztában van. Márpedig e nélkül nehéz jó döntés hozni. Például az önkéntes nyugdíjpénztárba befizethetsz cégként, és magánszemélyként is. Melyikkel jársz jobban? Cégenként, és akár dolgozónként is eltérhet mindez. Függ attól, hogy milyen bérre vagy bejelentve (adójóváírást ki tudod-e használni), mennyire nyereséges a cég (költségek bevétel aránya), stb…

+1.) Készülj fel a magán lakáshiteledre!

Sokszor felmerül az igény a vállalkozó olvasóink részéről, hogy lakáshitelt vennének fel. Ez nem feltétlenül egyszerű: sokszor évekkel előre fel kell készülni rá. Már hónapokkal a hitelfelvétel előtt meg emelned a bejelentett fizetésed, vagy el kell kezdened osztalékot fizetni magadnak. Amennyiben hitelfelvétel előtt állsz, tanulmányozd át erről szóló cikkünk: Vállalkozó, cégtulajdonos vagy? Így vehetsz fel lakáshitelt.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Diplomás-arány

  Diplomások aránya a 30-34 éves korosztályban, régiókra lebontva. Leegyszerűsítve, a ma diplomása a jövő gazdasági növekedése, hiszen magasan képzett munkaerőből globális hiány van, ezért ahol...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.