MNB alapkamat 0.90% EKB alapkamat 0.00% REGISZTRÁCIÓ

Soha nem hitted volna: 2 milliós különbség a legjobb és legrosszabb lakáshitel között!

  • 2016-06-29
  • szerző: bankmonitor

„Nem gondoltam volna, hogy ekkora lehet a különbség bank és bank között…” Minden nap hallunk ehhez hasonló megállapításokat, amikor bemutatjuk a szinte teljes hazai bankpiac lakáshitel kínálatát. Egy teljesen átlagos, 8 millió Ft értékben felvett 20 éves lakáshitel esetében a legjobb és a legrosszabb alternatíva között 2 millió Ft különbség mutatkozik a teljes visszafizetésben.

A történelmi mélyponton lévő forint kamatok mellett soha nem volt olyan kedvezőek a lakáshitelek a magyar bankpiacon, mint ma. Ez azonban nem jelenti azt, hogy érdemes bemenni az első bankba és felvenni az ott ajánlott lakáshitelt. A piaci kínálat hatalmas eltéréseket mutat lakáshitel és lakáshitel között.

Több, mint 2 millió forint a tét

Egy teljesen átlagos hiteligényre megvizsgáltuk a pillanatnyi banki kínálatot. A hitelfelvevő család két keresővel rendelkezik, akik összesen 300 ezer Ft nettó jövedelemmel bírnak. A kinézett 14 millió Ft értékű lakáshoz szeretnének 20 évre hitelt felvenni.

Az alábbi ábrán minden egyes pont egy adott lakáshitel teljes visszafizetési összegét mutatja. A legjobb és a legrosszabb alternatíva között összesen 2,1 millió Ft a különbség. Ez több, mint a felvett hitelösszeg 25%-a…

20160628lakashitel
A legjobb hitelhez 3,95%-os THM, 47.500 Ft havi törlesztés tartozik. Ezzel szemben a legrosszabbhoz 5,99%-os THM és 56.200 Ft-os havi törlesztés kapcsolódik.

Az elérhető hitelt minden esetben jelentősen befolyásolja két fő tényező: (1) a hitelfelvevő jövedelmének nagysága, és (2) a hitel nagysága az ingatlan értékéhez viszonyítva. Az aktuális piaci kínálat áttekintéséhez használd alábbi kalkulátorunkat.

Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

1 Hozzászólás

  • Pintérné 2016-06-29 08:40:55 - Válasz

    Már onnan abba hagytam az olvasást, hogy 2 kereső 300.000 Ft nettó jövedelemmel számoltak. Hol vannak ilyen a magas jövedelműek?
    Az én környezetemben nincsenek ilyen magas jövedelmek. Mi közép végzettséggel rendelkezünk, az ismerősök, barátok nagy része főiskolával és mesterképzéssel, de náluk sincsenek ilyen magas nettó jövedelmek.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.