Sokallod a költségeket? Két hét alatt a tied lehet a legolcsóbb bankszámla!

Sokallod a költségeket? Két hét alatt a tied lehet a legolcsóbb bankszámla!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-11-01 Frissítve: 2016-10-29
 

Sokan vannak, akik a megszűnő bankszámlacsomagjuk, illetve bankjuk utódai helyett más pénzintézetnél keresnek számlavezetési lehetőséget, mások a költségek optimalizálása véget szánják rá magukat a bankváltásra. A folyamat egy jogszabályi változásnak köszönhetően gyorsabb és egyszerűbb is lett, úgyhogy már csak meg kell találni a legkedvezőbb kondíciókat! Mutatjuk a legjobb lehetőségeket a banki kínálatból! 1

A korábbi 19 helyett 12 munkanap alatt le lehet tudni az egyszerűsített bankváltást, azaz ennyi idő alatt „át lehet mozgatni” egy bankszámlát és az ahhoz kapcsolódó megbízásokat a régi bankból az új bankba. A folyamat során az új bankot lehet ezzel megbízni, amely a régi számlavezetőtől átveszi a fizetési megbízásokat, a régi bank pedig a folyamat végén megszünteti a régi számlát.

A procedúra nem csak rövidebb lett, de arra is adhat már felhatalmazást az ügyfél, hogy az új bank „átkérje” a munkabért az új bankszámára. Mindezért a szolgáltatásért a bankok díjat számíthatnak fel, és természetesen dönthetünk úgy is, hogy inkább magunk intézzük el a bankváltáshoz kapcsolódó adminisztrációt.

Hogyan induljunk el?

Elsőként térképezzük fel az aktuális bankszámla ajánlatokat, amely során a saját számlahasználati szokásainkat vegyük figyelembe! Ha megvan a megfelelő ajánlat, az új bankszámla megnyitása után lehet átmozgatni az egyes megbízásokat, értesíteni a munkáltatót, amelyhez segítségül hívhatjuk a fentebb említett egyszerűsített bankváltás folyamatát!

20161101_bankszamlaktg

Pár száz forintos ajánlatok

Átlagosnak tekinthető számlahasználati szokások mellett a képzeletbeli dobogó első helyén jelenleg az Erste Bank Privilégium „L” számlacsomagja áll, ennek a számlának a megnyitása bankfiókban nem kezdeményezhető, a Bankmonitoron keresztül viszont igényelheted. Következő helyen a Gránit Bank Digitális számlacsomagja helyezkedik el, harmadik pedig a CIB Bak ECO bankszámlája.

A teljes palettát megnézheted a bankszámla kalkulátorunkban, amellyel saját szokásaidnak megfelelően is számolhatsz!

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Címkék
Hirdetés