Banki termékek összehasonlítása

Sokallod a költségeket? Két hét alatt a tied lehet a legolcsóbb bankszámla!

 • 2016-11-01
 • szerző: bankmonitor.hu

Sokan vannak, akik a megszűnő bankszámlacsomagjuk, illetve bankjuk utódai helyett más pénzintézetnél keresnek számlavezetési lehetőséget, mások a költségek optimalizálása véget szánják rá magukat a bankváltásra. A folyamat egy jogszabályi változásnak köszönhetően gyorsabb és egyszerűbb is lett, úgyhogy már csak meg kell találni a legkedvezőbb kondíciókat! Mutatjuk a legjobb lehetőségeket a banki kínálatból!

A korábbi 19 helyett 12 munkanap alatt le lehet tudni az egyszerűsített bankváltást, azaz ennyi idő alatt „át lehet mozgatni” egy bankszámlát és az ahhoz kapcsolódó megbízásokat a régi bankból az új bankba. A folyamat során az új bankot lehet ezzel megbízni, amely a régi számlavezetőtől átveszi a fizetési megbízásokat, a régi bank pedig a folyamat végén megszünteti a régi számlát.

A procedúra nem csak rövidebb lett, de arra is adhat már felhatalmazást az ügyfél, hogy az új bank „átkérje” a munkabért az új bankszámára. Mindezért a szolgáltatásért a bankok díjat számíthatnak fel, és természetesen dönthetünk úgy is, hogy inkább magunk intézzük el a bankváltáshoz kapcsolódó adminisztrációt.

Hogyan induljunk el?

Elsőként térképezzük fel az aktuális bankszámla ajánlatokat, amely során a saját számlahasználati szokásainkat vegyük figyelembe! Ha megvan a megfelelő ajánlat, az új bankszámla megnyitása után lehet átmozgatni az egyes megbízásokat, értesíteni a munkáltatót, amelyhez segítségül hívhatjuk a fentebb említett egyszerűsített bankváltás folyamatát!

20161101_bankszamlaktg

Pár száz forintos ajánlatok

Átlagosnak tekinthető számlahasználati szokások mellett a képzeletbeli dobogó első helyén jelenleg az Erste Bank Privilégium „L” számlacsomagja áll, ennek a számlának a megnyitása bankfiókban nem kezdeményezhető, a Bankmonitoron keresztül viszont igényelheted. Következő helyen a Gránit Bank Digitális számlacsomagja helyezkedik el, harmadik pedig a CIB Bak ECO bankszámlája.

A teljes palettát megnézheted a bankszámla kalkulátorunkban, amellyel saját szokásaidnak megfelelően is számolhatsz!

1 Hozzászólás

 • Gabi 2016-11-02 22:56:36 - Válasz

  Üdv!
  Ezekből a felsorolásból sokszor maradnak ki jó termékek, amelyek minden részletét ismerve lehet, hogy olcsóbbak, mint a listán szereplőek. Ha valaki kifejezetten sokat használja utaláshoz a bankot, akkor elég sokat lehet spórolni. Nekünk annó ez volt a legolcsóbb lehetőség. És a kártyahasználatot, utalási díjakat is figyelembe véve jobb mint bármely banknál.( A CIB Eco bankszámla 06.30-ig garantálja a mostani díjait, utána pedig ki tudja mennyire emelik azokat.)
  Nekünk évek óta bevált a . CIB online bankszámla.
  A havi 345 ft-os számlavezetéshez csak az alábbi feltétek kellenek
  – 50 E Ft/hó jövedelem (nem 150 E, amit sokszor sokaknak nem sikerül teljesíteniük, egész egyszerűen, mert nincs annyi sajnos a havi jövedelmük)
  – 2 db átutalás teljesítése

  Ehhez ugye jár a havi 150.000 Ft-ig max. 2-szer ingyenes kp. felvétel a bankkártyáról.
  Az átutalásoknál ebben az esetben a díja 0 ft (darabszámtól és összeghatártól függetlenül) és a kártyahasználat is 0 ft. Ha már van egy nagyobb értékű utalás más bank esetében az utalási díj igen jelentős lehet!!!
  Mi minden számlát elektronikusan fizetünk, nem járunk postára, és ahol csak lehet bankkártyával fizetünk.
  Üdv:
  GAbi

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.