Tanácstalan vagy a befektetéseket illetően? – Tanulj a profiktól!

Tanácstalan vagy a befektetéseket illetően? – Tanulj a profiktól!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-11-28 Frissítve: 2021-07-01
 

Az alacsony kamatok következtében kényszerhelyzetbe kerültek a megtakarítással rendelkezők: kamatozó eszközöket magasabb kockázatú befektetésekre kénytelenek cserélni valamekkora várható hozam reményében. De azóta a részvények, az ingatlanok, és számtalan egyéb befektetések ára is hatalmasat emelkedett. Hogyan dönthetünk jól az 1-2 éves megtakarításainkról és a nyugdíjra félretett pénzünkről? Mai ingyenes rendezvényünkön mindezt megtudhatod, az utolsó helyek még kiadók!

Bizonyos országokban már azon sem lepődik meg senki, hogy negatív a kamat. Egyelőre Magyarországon itt még nem tartunk, de idehaza is rekord alacsonyan tartózkodnak a kamatok. Aki kötvényét vagy befektetési alapját részvényre cserélné, azzal szembesül, hogy a napokban a BUX index is soha nem látott magasságokba emelkedett. Mehet-e tovább? A problémával nem csak mi szembesülünk: a fejlett piacokon szinte mindenhol hasonló szituációt látunk. Idehaza ráadásul a leginkább alternatívának számító lakásárak is történelmi magasságok közelébe emelkedtek.

Ilyen alacsony hozamkilátások mellett kellene megfelelő megtakarítást találni mind a rövid távú terveink, mind az életünk meghatározó szakaszaira való felkészüléshez (például: saját lakás, nyugdíj). Milyen befektetések vannak most a piacon, és milyen hozammal számolhatunk mindezeknél? Van-e értelme állampapírba fektetni, vagy inkább nézzünk olyan alternatív befektetéseket, mint az ingatlan, vagy a nemesfémek? Érdemes-e ezeket közvetlenül megvásárolni, vagy válaszunk egy megfelelő befektetési alapot helyettük? Erre, és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ a Bankmonitor.hu és Aegon Alapkezelő közös rendezvényén.

Bankmonitor.hu előadása

sb_kicsiSándorfi Balázs (Bankmonitor.hu ügyvezetője)

  • Mibe lehet ma fektetni?
  • Milyen hozamot várhatsz el reálisan, ha befektetsz?
  • Mit nyújthatnak az ingatlanok?
  • Mit okoz majd a kamatemelkedés?
  • Hozamról és kockázatról kézzelfoghatóan…

 

 

 

Aegon Alapkezelő előadása

nemeth-gabor-kicsiNémeth Gábor (portfólió menedzser)

  • Hogyan gondolkodnak a profi befektetők a nehéz környezetben?
  • Milyen alternatívát nyújthatnak a befektetési alapok?
  • Hogyan néz ki belülről az elmúlt évek egyik legkedveltebb befektetési formája az abszolút hozamú befektetési alap? Biztonságosabb? Magasabb hozamot ad?
  • Különböző kockázatokhoz különböző befektetések
  • Mit jelent +1% extra hozam?

 

Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ a Bankmonitor és az Aegon Alapkezelő következő szemináriumán ma 17:30-kor a Kálvin téren. Az utolsó helyek még kiadók! A rendezvény ingyenes, de a férőhelyek végessége miatt regisztrációhoz kötött.

 

Hirdetés
Hirdetés