Te is levelet kaptál az OTP-től és bevonják a kártyád? Erre számíthatsz!

Te is levelet kaptál az OTP-től és bevonják a kártyád? Erre számíthatsz!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-07-13 Frissítve: 2021-07-01
 

Meg nem erősített információk szerint az Amex hitelkártyákat fokozatosan bevonják, és helyettük az OTP egy új hitelkártyát ajánl az ügyfeleknek. Ennek kapcsán készítettünk egy listát, ami bemutatja, hogy bankonként melyek a havi díj szempontjából legkedvezőbb kártyák. Érdemes azért ezen felül a visszatérítést is megnézni, mert sok esetben éppen ez dönthet egyik kártya mellett vagy ellen.

Az OTP Bank több ügyfelét is levélben értesítették arról, hogy a lakossági Amex hitelkártyákat a bank bevonja és MasterCard Bónusz kártyára cserélik őket – tudta meg az Index. Az értesülések szerint július 17-től nem bocsátanak ki itthon Amex kártyát, a már meglévőket folyamatosan (például lejáratkor), de legkésőbb 2018. január 31-ig lecserélik.

Attól függően, hogy milyen kártyánk volt (Blue vagy Gold), változó visszatérítést kaphattunk a költött összegből. A legtöbb esetben ez a költés 1%-a volt, amire bizonyos esetekben +2% extra visszatérítést (C&A, Lidl, Mol töltőállomások) is adott a bank. A Gold kártya tulajdonosai pedig évi 3 millió forint feletti költésnél összességében 4% visszatérítést is kaphattak.

A hírek arról szólnak, hogy az Amex kártyák lecserélése után a kapott kártya ugyanolyan kedvezményt fog adni a tulajdonosoknak, bár ezt még hivatalosan nem erősítették meg. A következőkben bemutatjuk, hogy milyen hitelkártyák érhetők el a legolcsóbban, ha az Amex Gold feltételét teljesítettük, vagyis nettó 170 000 forintos jövedelmet.

Érdemes a választásnál a visszatérítést és egyéb kedvezményeket is megnézni, mert aki tudatosan használja a hitelkártyát, az éves alapon több tízezer forintot tud megspórolni. Ehhez nem kell mást tenni, mint hogy a hitelkártyával fizetünk és határidőre visszatölteni a hitelkeret összegére az egyenleget. A visszatérítésből pedig nyugodtan össze tud jönni havi alapon 5000 forint is, már ha ezt engedi a bank szabályzata.

Még azt se felejtsük el, hogy az első éves havi költség alapján állítottuk sorrendbe a hitelkártyákat. Néhány tétel, amiből az akár 750 forintos havidíj is összejöhet: számlavezetési díj, zárlati díj, hitelkártya kibocsátásának díja, hitelkártya éves díja.

Hirdetés
Hirdetés