Banki termékek összehasonlítása

Új mobilcégek a láthatáron! Lássuk, mit tudnak!

  • 2014-11-24
  • szerző: bankmonitor

Egyre több vetélytársat kap a három nagy mobilszolgáltató, a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone. Néhány héttel ezelőtt a UPC és a Digi is bejelentette, hogy szeretne ügyfeleket toborozni. De vajon ezek a szolgáltatók mennyiben kínálnak jobb és olcsóbb szolgáltatást ügyfeleiknek?

Az egyik elmúlt hetekben piacra lépő trónkövetelő nem ismeretlen a magyar fogyasztók előtt. A UPC-ről van szó. Ez a társaság már évek óta szolgáltat vezetékes telefont, televízió előfizetést és internetet, ám most belép a mobiltelefon piacra is. Hálózatépítésbe azonban nem kezd, inkább összefogott a Vodafone-nal és annak eszközeit bérli.

A UPC Mobil két lakossági díjcsomaggal igyekszik ügyfeleket szerezni. A Mobil M 4490 forintba kerül havonta. Ezért az összegért lebeszélhetünk 150 percet, küldhetünk 150 sms-t és 500 MB adatot is letölthetünk. Ezen túl percenként vagy sms-enként 25 forintot kell fizetnünk. A Mobil L díjcsomag 6490 forintba kerül, de ezért már havonta 400 percet beszélhetünk és 400 sms-t is küldhetünk, az adatforgalmunk pedig 2GB lehet. Ha a havidíjban foglalt perceket átlépjük, akkor 25 forintot kell fizetnünk percenként a beszélgetésekért és az SMS-ekért.

A UPC Mobil számos újdonságot is tartogat előfizetőinek. A legfontosabb, hogy nem kér hűségidőt, így ügyfelei bármikor tarifacsomagot válthatnak. Ugyancsak szokatlan megoldás, hogyha túllépjük a havidíjban foglalt adatmennyiséget, a társaság akkor sem lassítja be az adatforgalmat, hanem 8 forint/MB díjat számol fel automatikusan. Ráadásul a többi szolgáltatóval ellentétben itt az internetes telefonálást lehetővé tevő applikációkat sem blokkolják. Szokatlan megoldás az is, hogy az UPC Mobil telefonjai kártyafüggetlenek és két SIM kártya befogadására is alkalmasak.

A másik új játékos sem ismeretlen Magyarországon. A román tulajdonú DIGI már néhány éve internet és televízió szolgáltatóként jelen van a piacon. A vállalkozás azonban más utat választ, mint a UPC. Ő a nagyokhoz hasonlóan saját hálózatot szeretne kiépíteni és nem közösködik senkivel sem. A negyedik nagy szolgáltatónak már megvannak a hatósági engedélyei, ám arról keveset tudni, mikor és milyen árakon fog elindulni szolgáltatásával.

Egy biztos: a DIGI nyomott árairól ismert a piacon, ám a mobilszolgáltatóként ezeket nem lesz egyszerű alkalmazni. A szolgáltatást ugyanis jelentős adók terhelik és a hálózat kiépítése is drága. Piaci források szerint a DIGI egyedül nem is képes elindulni, rá lesz utalva a már piacon lévő három nagy szolgáltató valamelyikére. Ezek viszont aligha adják ingyen bérbe felesleges kapacitásaikat jövendőbeli versenytársuknak. A hírközlési hatóság mindenesetre derülátó. Nyilatkozatai szerint a negyedik nagy piaci szereplő megjelenésétől a piac felpezsdülését és a fogyasztói jólét növekedését remélik.

Csúcskategóriás telefont szeretnél, amit ha kell kedvező feltételekkel le is cserélhetsz? Töltsd ki az alábbi űrlapot és tudj meg többet!


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.