Újabb drasztikus kamatcsökkentés, lépett az FHB Bank

Újabb drasztikus kamatcsökkentés, lépett az FHB Bank
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-04-17
 

Jelentősen csökkentett az FHB Bank a mai nappal, ami helyenként 1,00 százalékponttal csökkentette az akciós lekötött betéti kamatokat. A csökkentés annak ellenére lépett életbe, hogy a jegybanki alapkamat március vége óta változatlan.

A bank március 1-jével hirdette meg Tavaszi Betétlekötési akcióját, ami Biztos Forint Betétjére 12 havi futamidőre még 5,05 százalékos éves kamatot kínált. Első ízben április 1-jén,
a jegybanki alapkamat 0,25 százalékpontos csökkenését (03.27) követően döntött a bank a kamatvágás mellett, amikor is 4,50 százalékra módosította a betéti kamatot. Bár a csökkentés mértéke már ekkor meghaladta az alapkamat csökkenését, mégis az igazi meglepetés a mai napon történt. Annak ellenére, hogy a jegybanki alapkamat március vége óta változatlan, mától a betét további csökkentés után 3,5 százalékos éves kamatot hoz.

fhblep.jpg

Hasonló a helyzet 6 hónapos lekötésre is, itt 1,05 százalékpontos csökkenés történt. A csökkentés nem csak erre a két betétre vonatkozik: többek között az Aktív Forint Betét, a Tavaszi Kamatzápor betét, valamint a Lojalitás Betét kamata is hasonló sorsra jutott. A csökkentés más és más, de növekedés sehol nem volt.

A csökkentések ellenére sem szabad felhagyni a kereséssel, hiszen az átlagos kamatszint jelenleg 5-6% körül van, ami reálkamatban, vagyis a pénzromlás beleszámítása után is
több mint 3% kamatot hoz. Ez nemzetközi viszonylatban kiemelkedően magas.
Keressük tehát a kiemelkedő kamatokat!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés