Újabb fokozatba kapcsolnak a belföldi átutalások

Újabb fokozatba kapcsolnak a belföldi átutalások
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-09-05
 

Hétfőtől az átutalások átlagosan fele annyi idő alatt teljesülhetnek a jelenleginél, így várhatóan 1 óra is elegendő lesz, hogy pénzünk egyik bankból a másikba érjen. Mindamellett, hogy felgyorsulhat az átutalások teljesítése, még hosszabb üzemidővel is működik majd a napközbeni átutalásokat feldolgozó rendszer. Figyelem, emiatt változnak a bankok feldolgozási folyamatai is!

Mérföldkőhöz érkezett a napközbeni átutalásokat feldolgozó InterGIRO2 (IG2). A rendszer fejlesztésével hétfőtől (2015. szeptember 7.) a jelenlegi napi öt helyett naponta tíz ciklusban, óránkénti rendszerességgel kerülnek feldolgozásra a bankközi forint átutalások. Ennek eredményeként az átutalások átlagosan fele annyi idő alatt teljesülhetnek, azaz a jelenlegi 2 óra helyett várhatóan már 1 óra is elegendő lesz. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy továbbra is négy órán belüli teljesítés garantált az elektronikus átutalásokra vonatkozóan, ebben nincs változás, de a gyakoribb elszámolási ciklusok miatt a jelenleginél is gyorsabb teljesítés várható majd. További változás a működésben, hogy 1 órával korábban, már 7:30-tól elkezdi az utalások feldolgozását a rendszer, és az átutalások beküldésére rendelkezésre álló nap végi befogadási határidő is meghosszabbodik fél órával, 17:00 óráig. A rendszer fejlesztésének eredményeként természetesen változnak a bankok feldolgozási folyamatai is, ennek pontos részleteiről mindenképpen számlavezető bankunknál tájékozódjunk.

A megvalósult fejlesztés mindenképpen örvendetes, ezzel is eggyel közelebb kerültünk ahhoz, hogy egy bankközi átutalás akár azonnal teljesüljön. Ez persze a jövő, amire még valószínűleg egy pár évet várnunk kell.

Átutalni hétfőtől tehát az eddigieknél is gyorsabban lehet. Kíváncsi vagy, hogy melyik számlacsomaggal teheted ezt a legolcsóbban meg? Derítsd ki egyszerűen bankszámla kalkulátorunk segítségével!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés