Újabb lazítások a Növekedési Hitelprogram részvételi feltételein – a kedvezményezett ismét az építőipar

Újabb lazítások a Növekedési Hitelprogram részvételi feltételein – a kedvezményezett ismét az építőipar
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-06-18
 

A hét elején a Magyar Nemzeti Bank ismét módosította a Növekedési Hitelprogram feltételrendszerét. A változások kifejezetten az építőiparnak kedveznek, a lakóingatlan beruházásokat támogatják. Mutatjuk részleteket!

Az NHP és az NHP+ feltételrendszerében egyaránt két jelentősebb lazítás történt a lakóingatlan beruházások finanszírozási lehetőségeit érintően:

  1. Az energiatakarékos lakások továbbértékesítési célú építése, illetve korszerűsítése céljából igényelt beruházási-, és forgóeszközhitelek tekintetében is fontos kikötésként szerepel a minimális 5 lakásszám.
    A kiírás finomodott: A megkötés szempontjából finanszírozhatók az egyazon projekt keretében épített, egyesével azonban kevesebb, mint 5 lakást tartalmazó lakóépületek is, amennyiben az összes lakásszám eléri az 5-öt. Ha például 3 ikerházat kívánunk építeni egy beruházás keretében, akkor már eleget tesz vállalkozásunk a kikötésnek.
  2. Bővült az energiatakarékos lakások továbbértékesítési célú építése, illetve korszerűsítése céljából igényelt forgóeszközhitelre jogosultak köre:
    Míg korábban kizárólag a kivitelezők voltak jogosultak a kedvezményes hitelfelvételre, az új kiírásban már az építők mellett az építtetők is igényelhetnek ebből a célból növekedési hitelt 2,5%-os fix kamattal.
    Fontos, hogy a hiteligénylő mérlegében szerepeljenek az építéshez/korszerűsítéshez kapcsolódó forgóeszközök!

A lehetőségeken érdemes elgondolkozni és még időben lépni a Növekedési Hitelprogram 2016-ra tervezett kivezetése előtt!

Amennyiben kíváncsi vagy arra, hogy céged teljesíti-e a Növekedési Hitelprogram alapvető elvárásait, ellenőrizd az alábbi form kitöltésével:


Széchenyi hitel
Bankmonitor

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Hirdetés