Újévi fogadalom: Megtakarítok!

Újévi fogadalom: Megtakarítok!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-01-10
 

A szilveszteri fogadalmak között vannak igazán hasznosak is. Például, hogy leszokom a cigarettáról, vagy nem nassolok napközben. Kevesen gondolják, hogy az ilyen nem pénzügyi döntés, milyen pozitív változást hozhat a pénzügyeinkben. Ha mindehhez még azt is megfogadtuk, hogy megtakarítunk, akkor biztos, hogy a 2013-as év bőséges lesz.

Ha egy kicsit utána számolunk, hogy mennyit költünk el egy év alatt dohányzásra, vagy csokoládéra, meglepődünk: tetemes összeget adunk ki rájuk. Amennyiben naponta elszívtunk egy doboz cigarettát, akkor egy hónapban mintegy 25 000 forintot költöttünk cigire. Ha ezt az összeget inkább megtakarítjuk és mindehhez egy jó megtakarítási számlát választunk, akkor az év végére közel 340 000 forintunk is lehet. Ehhez nem kell mást tennünk, mint havonta a megspórolt összeget (jelen esetben 25 000 forintot) egy jól kamatozó megtakarítási számlára tesszük. 

Akik még csak most ismerkednek ezzel a megtakarítási formával, annak álljon itt egy rövid összefoglaló, mi is az a megtakarítási betét.

 A megtakarítási betét a havi megspórolt pénzünk kamatoztatására szolgál. Elsősorban azoknak előnyös, akik rendszeresen kívánnak kisebb összegeket félretenni.  A kamatát az határozza meg, hogy havonta mekkora összeget tudunk megspórolni és befizetni a betétbe, illetve, mekkora a számlán lévő teljes összeg. A megtakarítási betétek gyakran sávos kamatozásúak a számlaegyenleg értéke alapján, ezért mindenképpen érdemes odafigyelni, pontosan mikor, és mekkora kamattal forog a már számlán lévő pénzünk. 

megtakaritasi20130110

smoke_money

Hirdetés
Hirdetés