Újra keresett a személyi kölcsön

Újra keresett a személyi kölcsön
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-09-18
 

Itt az őszi kiadások idénye, ezért egyre többen terveznek hitelfelvételt. Nem csak a jelzáloghitelek iránti érdeklődés nőtt meg, hanem a személyi kölcsönök is egyre keresettebbek. Akár lakásfelújítást, fűtéskorszerűsítést, ablakcserét is sokan inkább személyi kölcsönből oldanának meg. Minek köszönhető ez a növekvő kereslet? Mi a helyzet ma a piacon?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint idén januártól júliusig 65,86 milliárd forintnyi
személyi kölcsönt vettek fel a háztartások. Ez 22,71 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Több mint egyötödével nőtt az év első hét hónapjában kihelyezett személyi hitelek mennyisége a múlt év azonos időszakához képest. A kihelyezések növekedésben a csökkenő kamatok is nagy szerepet játszottak.   
Mi magyarázza a kereslet élénkülését?   Az MNB számításai alapján az elmúlt két év alatt a személyi kölcsönök kamata átlagosan 8%-kal csökkent. Így a bankok zöménél már bőven 20% alatti kamattal juthatunk személyi kölcsönhöz. A hitelt felvenni szándékozók körében egyre kevesebben számítanak további kamatcsökkentésre, így nő azoknak a száma, akik nem halogatják tovább a nagyobb összegű kiadást és azt hitelből is hajlandóak finanszírozni.   
Nézzük meg milyen átlagos THM mellett érhetőek el jelenleg a személyi kölcsönök!
 
szemelyikolcson20140918   A megadott paraméterekkel 19 különböző személyi kölcsön közül válogathatunk. Amennyiben magasabb jövedelemmel rendelkezünk, már kedvezőbb THM-mel juthatunk ugyanakkora hitelösszeghez.   Itt is igaz az állítás, miszerint magasabb jövedelem mellett olcsóbban jutunk kölcsönhöz. 150 ezer forintos jövedelem mellett 3 éves futamidőre 1 millió forintot átlagosan 21,1%-os THM-mel kapunk meg. Ugyanekkora hitelt már 20,41%-os THM-mel is kaphatunk, ha a jövedelmünk legalább 300 ezer forint havonta.   
Milyen akciókat kínálnak a bankok?
  A bankok többsége különböző akciókkal próbálja meg magához édesgetni az ügyfeleket. Az OTP és a Cofidis elengedi a hitelbírálati/szerződéskötési díjat. A Raiffeisen aktív számlahasználat esetén kamatkedvezményt biztosít az ügyfelek részére, míg az Erste 5 ezer forintos Spar utalvánnyal jutalmazza a választásunkat.   
Az elérhető akciók állandóan változnak, amiről kalkulátorunk segítségével Te is könnyedén tájékozódhatsz!


Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
 
Mikor veszünk fel személyi kölcsönt?
  Tény, hogy a lakosság nagy részének gondot okoz egy-egy hirtelen jött váratlan kiadás. A személyi hiteleket általában nagyobb családi, illetve egyéb jelentősebb kiadások finanszírozására veszik fel az ügyfelek. Ilyen lehet például a lakásfelújítás, nyaralás, tartós fogyasztási cikk vásárlása.   Személyi kölcsönnel szabadon elkölthető készpénzhez juthatunk. Nincs szükség hozzá ingatlan fedezetre, elegendő megfelelő rendszeres jövedelmet igazolnunk. A bank megvizsgálja anyagi helyzetünket, mennyit keresünk, mióta dolgozunk a munkahelyünkön, bekér közüzemi számlát, illetve telefonszámlát is. Az nagy biztonsággal kijelenthető, ha valakinek magas jövedelme van, régóta dolgozik az aktuális munkahelyén, rendben fizeti a számláit, illetve esetleges fennálló hiteleit, nagyobb eséllyel kaphat hitelt.    Személyi kölcsönt felvenni olyankor lehet jó megoldás, ha pár százezer, de legfeljebb 1-2 millió forintra van szükségünk.
Az adható hitelösszegről korábbi cikkünkből is tájékozódhatsz!   
Figyeljünk a részletekre!
  A reklámok általában nem tartalmazzák az összes, a hitel igénylése szempontjából fontos feltételt (pl. kell-e kezest/adóstársat bevonni egy meghatározott összeg igénylésekor, mekkora jövedelemmel kell rendelkezni, folyamatos munkaviszony, bankszámla múlt, életkor stb.)    Bár a legegyszerűbben a THM – a teljes hiteldíj mutató – alapján tudjuk összehasonlítani a kölcsönöket, figyeljünk arra is, hogy THM- mutató sem ad teljes körű iránymutatást az egyéb egyedi díjak vonatkozásában (pl. előtörlesztés költsége, szerződésmódosítás költsége). Ezért fontos minden esetben az adott konstrukció kapcsán a THM lehetséges maximális értékéről is tájékozódni.   
Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.    

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés