MNB alapkamat 0.90% EKB alapkamat 0.00% REGISZTRÁCIÓ

Vállalatok tolongása a 100 milliós támogatásért! A Te céged is kaphat?

  • 2014-11-12
  • szerző: bankmonitor

Az októberben meghirdetett 9 pályázati kiírásból 5 nyílt meg a mai nappal, köztük a kkv berkekben leginkább várt pályázatok is elérhetővé váltak. A Portfolio.hu-n megjelent információk szerint a kapacitásfejlesztési pályázat iránt komoly érdeklődés látszik, ugyanis a 8,5 milliárdos keretre több mint 18,5 milliárd forint értékben érkeztek igények. A túljelentkezésre való tekintettel a Miniszterelnökség már meg is kezdte a szükséges egyeztetéseket egy esetleges keretemelésről – mondta Csepreghy Nándor. Mégis minek köszönhető ez a fokozott érdeklődés a vállalkozások részéről? Nos, a 100 millió Ft vissza nem térítendő támogatás valószínűleg senkit sem hagy hidegen! Mutatjuk a részleteket!

A kkv-k számára talán leginkább releváns pályázati lehetőség eszközbeszerzéssel és kapacitás-bővítéssel kapcsolatos. A vissza nem térítendő támogatás teljes összege 8,5 milliárd forint, ami körülbelül 150-200 pályázó támogatására lesz elegendő. Pályázatonként 10-100 millió forint összegű támogatás igényelhető 50%-os támogatási mérték mellett.

A pályázatot olyan – Budapesten és Pest megyén kívüli – mikro,- kis- és középvállalkozások számára biztosítják, akik gyártáshoz, anyagmozgatáshoz, csomagoláshoz kapcsolódó új eszköz beszerzését tervezik, infrastrukturális és ingatlan beruházásban gondolkodnak, gyártáshoz kapcsolódó új informatikai eszközök és szoftverek vásárlásával, gyártási licenc illetve know-how beszerzésével fejlesztenék vállalkozásukat.

Amennyiben konkrét elképzeléssel rendelkezel, töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy megtudd, a tervezett projekttel mennyi támogatásra lehetsz jogosult:

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Az előző pályázattal együtt már aktív a vállalkozások külpiaci megjelenését támogató felhívás is. A pályázat ideális azok számára, akik külföldi kiállításokon, vásárokon szeretnének megjelenni, árubemutatók vagy üzletember találkozók megszervezését tervezik, idegen nyelvű honlapot szeretnének létrehozni. Ezen tevékenységek támogatására most 3 millió Ft – 7,5 millió Ft közötti forrásra lehet számítani szintén akár 50%-os támogatási intenzitás mellett. A pályázat keretében összesen 1,5 milliárd forint kerül szétosztásra, 250-350 nyertes pályázat között.

A támogatások célcsoportjába elsősorban azok a vállalkozások tartoznak, melyek magas szinten feldolgozott, végfogyasztásra szánt terméket előállító iparágak vállalkozásai, hozzáadott érték-növekedési vagy exportpotenciállal bírnak, és a fejlesztés eredményeként helyi, nemzeti, de főleg nemzetközi hálózatokba kapcsolódnak be.

A több mint kétszeres túljelentkezésre való tekintettel a Miniszterelnökség tehát már a mai napon egyeztetéseket kezdett a Nemzetgazdasági Minisztériummal egy esetleges keretemelésről – mondta Csepreghy Nándor az MTI-nek, illetve a Portfolio-nak adott nyilatkozatban.

Mindezek fényében nem érdemes csüggedni, sőt! Az optimális pályázati forma és finanszírozási szerkezet elérése, a kapcsolódó pénzügyi, számviteli és jogi kockázatok elkerülése érdekében érdemes professzionális szakmai partnerrel konzultálni az egyes pályázati és egyéb finanszírozási lehetőségek igénybevételéről, a finanszírozási lehetőségek kombinálásáról, a kockázatmentes és megfelelően időzített projektstruktúra kialakításáról.

Felkeltettük az érdeklődésed? Töltsd ki az alábbi űrlapot és segítünk!


Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Vállalati hitel vonatkozásában:

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.