Változás a bankközi utalásokban
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2012-07-02
 

A július az újabb telefonadó bevezetésén túl egy számunkra kedvező változást is hozott: a bankok az eddigi napi egy alkalommal való bankközi utalások helyett naponta négyszer indítják útnak és fogadják a tranzakciókat

Ez számunkra azt jelenti, hogy a lejárt betétünket még napon belül át tudjuk helyezni a másik bankba a magasabb kamat reményében. Ez különösen a pénteken lejáró betéteknél hoz érezhető megtakarítást, hiszen eddig a hétvége miatt három napot kellett várnunk, amíg megjött a pénz, addig a bankok nem fizettek rá kamatot.

Ez egy 10 milliós betétnél 7.397 Ft kárt jelentett, ha egy évi 9%-os akciós kamattal számolunk.

Két dolgot fontos megjegyeznünk ezzel kapcsolatban.

Az egyik, hogy a napi négy alkalommal való utalás kizárólag interneten feladott megbízásokra érvényes, a bankfiókban továbbra is csak nap végén dolgozzák fel a papíralapon beadott megbízásokat.

A másik, hogy ettől függetlenül több bank csak egy adott időpont előtt megadott betétlekötési megbízást teljesít az adott napon. Azaz hiába ér oda a pénzünk délután háromkor, ha 14 óra után már csak másnaptól (péntek esetén következő hétfőtől) ketyeg a kamatozás a megtakarításunkon.

Erről érdeklődjünk a kiszemelt bankfiókban, nehogy kellemetlen meglepetésben legyen részünk.

A legjobb kamatokat mindig megtalálja a bankmonitor.hu oldalon, az összes nagybank minden ajánlatát egy gombnyomásra összehasonlíthatja.

Hirdetés
Hirdetés