MNB alapkamat 0.90 % EKB alapkamat 0.00 % REGISZTRÁCIÓ

Mi a különbség két lakástakarék közt?

  • 2013.06.11.
  • szerző: bankmonitor

Három tulajdonság, ami alapján meg tudod különböztetni az LTP-ket:

1. Hozam vagy hitel;

2. Futamidő;

3. Havi megtakarítás

Az LTP megtakarítások vagy hitelre, vagy hozamra koncentrálnak. Érdemes azt a változatot választani, ami nekünk megfelelő. Amennyiben szeretnénk hitelt felvenni a megtakarítási időszak végén, válasszuk a hitel LTP-ket (mindig benne a nevében a hitel szó). Amennyiben nem szeretnénk hitelt, akkor válasszuk a hozamra koncentráló változatokat. A hitel változatnál alacsonyabb a betéti kamat, de alacsonyabb a hitel kamat is, míg a hozam változatoknál magasabb a betéti kamat és magasabb a hitelkamat is.

Megtakarítást öt időtávra köthetünk az ERSTE és az OTP lakástakaréknál, míg a Fundamentánál 4 időtáv közül választhatunk. Összességében így 4, 5, 6, 8 vagy 10 évre köthetünk megtakarítást. Minél hosszabb ideig teszünk félre összességében, annál több pénzünk gyűlik majd össze és annál több hitelt is vehetünk fel.

A futamidő mellett természetesen az is fontos, hogy mennyi pénzt teszünk félre havonta. A megtakarítás minimum összege szolgáltatótól függ (két ezer forinttól tehetünk félre a legtöbb változatban), míg a maximális összeg húszezer forintnál van, ha állami támogatást is szeretnénk kapni.

Éppen ezért fontos, hogy mielőtt döntést hozol, hasonlítsd össze az ajánlatokat. A legegyszerűbben ezt az alábbi kalkulátorral tudod megtenni, ami azonnal kilistázza Neked a különbségeket is.

Lakástakarék kalkulátor

Lakástakarék
  • Havi X Ft befizetés
  • Y év-en keresztül
  • Z Ft (lakáscélra vagy lakáshitel törlesztésre)
  • ebből Q Ft állami támogatás
  • I % éves hozam (EBKM)

  • Teljes állami garancia a befizetett pénzre (OBA)
  • garantált éves hozam

A Bankmonitor visszatéríti a számlanyitási díjat
20 000 Ft Erzsébet utalvány formájában*

Most Q Ft állami támogatással
Z Ft gyűjthetsz össze lakás célra.

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed.

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül.

Mi az a befektetési alap?

Miért kell megtakarítani?

Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata