Banki termékek összehasonlítása

Milyen jövedelmet fogadnak el a bankok?

  • 2014-02-18
  • szerző: bankmonitor

Hitelhez elfogadhatóak, a bankok által megkülönböztetett elsődleges és másodlagos jövedelmek.

A bankok többféle jövedelemtípust különböztetnek meg. Elsődleges az a jövedelem, amit például munkabérként, vállalkozói jövedelemként, külföldi jövedelemként, saját jogon járó nyugdíjként kapunk. A legegyszerűbb, ha ezt bankszámlával tudjuk igazolni.

Ha kézbe kapjuk a fizetésünket, akkor az előző lezárt adóévről NAV (APEH) jövedelemigazolást kell beszereznünk. Sok esetben bekérhetik az ún. B08-as igazolást, amin látszik, hogy pontosan mióta dolgozunk az adott munkahelyen, mennyi járulékot fizetnek utánunk, mennyi a bruttó illetve nettó bérünk.

Kiegészítő – másodlagos – jövedelem az, ami önállóan nem, csak kiegészítésként fogadható el. Ilyen pl. a GYES, GYED, családi pótlék, gyermektartás, stb. Pozitívum, hogy például a bónusz, cafetéria elfogadása beépült egyes bankok hitelezési gyakorlatába, ám ennek számítási módja egyedi és bankonként eltérő.

Az igazolt jövedelem/jövedelmek alapján megállapítják, mekkora törlesztőrészlet fér még a kiadásokba, ezért az ingatlan értékétől függetlenül ez korlátozza a lehetőségeket. Ha nem elegendő a kért hitelhez a jövedelmünk, adóstárs/kezes bevonására van lehetőség az adott bank szabályainak megfelelően.

Írd be a kalkulátorba, hogy mekkora hitelt szeretnél és mekkora a jövedelmed, utána rögtön láthatod a bankok ajánlatait. Válaszd a Számodra legkedvezőbb ajánlatot, mert ezzel százezreket spórolhatsz.

Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Mi az a befektetési alap?

Miért kell megtakarítani?