Az átlagember 9 évig dolgozik a kormány 16,8 millió Ft-os 3 gyerekes támogatásért
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-01-03
 

Tegnap tettük közzé számításunkat arról, hogy az állam által felajánlott 10 + 10 millió Ft támogatás és kedvezményes hitel a 3 gyereket vállalók számára összesen 16,8 millió Ft-os pénzügyi előnyt képvisel. Ez az összeg annyira megragadta a fantáziánkat, hogy tovább számolgattunk: mégis mit jelent ez az összeg az átlagfizetéshez, az átlagos pénzügyi megtakarításhoz, vagy az átlagnyugdíjhoz viszonyítva.

A 16,8 millió Ft a mai Magyarországon az alábbiak szerint helyezhető el a térképen:

  • 9 év alatt megkeresett átlagfizetés
  • 11,2 év nyugdíja
  • 59 év családi pótléka
  • az egy főre jutó (2,5 millió Ft pénzügyi megtakarítás) 6,7-szerese
  • egy budapesti, 75 nm-es új építésű átlagos lakás árának 42%-a
  • egy debreceni, 75 nm-es új építésű átlagos lakás árának 58%-a

Ismétlésként: a 16,8 millió Ft pénzügyi előny két részből áll össze. Egyrészt a 10 millió Ft-os vissza nem térítendő támogatásból, másrészt a 10 millió Ft-os támogatott hitel 25 éves futamidő alatt a normál lakáshitelekhez viszonyított 6,8 millió Ft-tal alacsonyabb teljes visszafizetéséből.

Három a magyar igazság, három a magyar gyerek, 16,8 millió Ft a kapcsolódó támogatás…

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés