Betöltés

Bankkártyával Nepálban: Büntetnek a boncok!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-04-24

Bankkártyával fizetni olcsóbb. Ez tény. Ám nem mindenhol igaz. A jelek szerint vannak olyan országok, ahol egyenesen büntetik a plasztiklapot használókat. Fura történet a világ másik végéről.

„Nepálba utaztunk. Meglátogattunk egy kolostort. A belépőjegy árát bankkártyával szerettem volna kifizetni, erre közölték: akkor 10 százalékkal többe fog kerülni. Azt hittem, rosszul értek valamit, így megint rákérdeztem! Ugyanazt a választ kaptam. Nem értem, miért van ez így? A kolostorban egyébként a legdrágább dolog, amit meg lehetett vásárolni, 600 rúpiába, azaz nagyjából 1500 forintba került, így nem buktunk nagyot a kalandon.”

Magyarországon viszont sokat veszíthetsz, ha csak készpénzt használsz. Kalkulátorunkkal könnyen választhatsz magadnak bankkártyát!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Olvasónk levele minket is kissé meglepett. Elgondolkodtunk a dolgon. Egyrészt megemeljük a kalapunkat a derék szerzetesek előtt, hogy odafigyelnek látogatóik kiszolgálására. Elismerésünk a banknak is (hogy melyik pénzintézetről van szó, azt sajnos nem sikerült megtudnunk), hogy a cseppet sem könnyű körülmények ellenére is biztosítja a szolgáltatást. Nem lehet kis teljesítmény!

A büntetően magas kártyahasználati díj okát valószínűleg a nehéz körülményekben kell keresnünk. Valaki magas hegyek között, ember alig járta vidéken is ragaszkodik a civilizáció eme vívmányához? Semmi gond, megoldjuk! De a kényelemnek ára van. Minél mostohábbak a körülmények, annál magasabb ez az ár – valahogy így gondolkozhat a szolgáltató. Be kell látnunk, igaza van. A civilizációtól távol a legjobb választás még mindig a készpénz!

Neked is van egy képtelen bankokkal, pénzügyekkel kapcsolatos történeted? Küldd el nekünk, hogy mindenki tanulhasson belőle! Az e-mail címünk: bankmonitor@bankmonitor.hu

Címkék:

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

2016. 06. 27.

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg...

A svédek megmutatják, hogyan kell bankot csinálni!

2016. 06. 07.

Nincs elegáns és drága székház a belvárosban. Nincs széleskörű fiókhálózat: az átlagos ügyfél ugyanis mindent elintéz online, mindössze 5 évente egyszer jelenik meg a bankfiókban. Így a korábbi alkalmazottak 65%-a...

Blogajánló

  • alapblog

    Van hova feküdni

    Érdekes sorrend, két elöregedő ázsiai ország, a két német nyelvű ország és Kelet-Európa

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.