Bankkártyával Nepálban: Büntetnek a boncok!

 • 2014.04.24.
 • szerző: bankmonitor

Bankkártyával fizetni olcsóbb. Ez tény. Ám nem mindenhol igaz. A jelek szerint vannak olyan országok, ahol egyenesen büntetik a plasztiklapot használókat. Fura történet a világ másik végéről.

„Nepálba utaztunk. Meglátogattunk egy kolostort. A belépőjegy árát bankkártyával szerettem volna kifizetni, erre közölték: akkor 10 százalékkal többe fog kerülni. Azt hittem, rosszul értek valamit, így megint rákérdeztem! Ugyanazt a választ kaptam. Nem értem, miért van ez így? A kolostorban egyébként a legdrágább dolog, amit meg lehetett vásárolni, 600 rúpiába, azaz nagyjából 1500 forintba került, így nem buktunk nagyot a kalandon.”

Magyarországon viszont sokat veszíthetsz, ha csak készpénzt használsz. Kalkulátorunkkal könnyen választhatsz magadnak bankkártyát!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Olvasónk levele minket is kissé meglepett. Elgondolkodtunk a dolgon. Egyrészt megemeljük a kalapunkat a derék szerzetesek előtt, hogy odafigyelnek látogatóik kiszolgálására. Elismerésünk a banknak is (hogy melyik pénzintézetről van szó, azt sajnos nem sikerült megtudnunk), hogy a cseppet sem könnyű körülmények ellenére is biztosítja a szolgáltatást. Nem lehet kis teljesítmény!

A büntetően magas kártyahasználati díj okát valószínűleg a nehéz körülményekben kell keresnünk. Valaki magas hegyek között, ember alig járta vidéken is ragaszkodik a civilizáció eme vívmányához? Semmi gond, megoldjuk! De a kényelemnek ára van. Minél mostohábbak a körülmények, annál magasabb ez az ár – valahogy így gondolkozhat a szolgáltató. Be kell látnunk, igaza van. A civilizációtól távol a legjobb választás még mindig a készpénz!

Neked is van egy képtelen bankokkal, pénzügyekkel kapcsolatos történeted? Küldd el nekünk, hogy mindenki tanulhasson belőle! Az e-mail címünk: bankmonitor@bankmonitor.hu

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Kereskedelmi háború

  Trumpnak igaza van a védővámokkal, bármennyire is nem tetszik ez a szabadkereskedelem híveinek. Kína ugyanis csal. A világ Kínát azért vette be a WTO-ba, mert...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.