Bankváltás: van élet a növekedési hitelen túl

 • 2018.02.09.
 • szerző: bankmonitor.hu

Sok vállalkozó él abban a tudatban, hogy NHP hitelével (Növekedési Hitel) egyben el is kötelezte magát a hitelt folyósító bank mellett a hitel teljes futamidejére. Hiszen ezt az igen kedvező feltételű hitelt (max. 2,5%-os fix kamatozás) nem szabad lecserélni… Más konstrukcióban refinanszírozni valóban nem éri meg, viszont más bankhoz átvinni a meglévő NHP konstrukciót már annál inkább! A bankváltáshoz kapcsolható refinanszírozás számos előnnyel járhat!

A max. 2,5%-os fix kamatozás nagyon jónak számít a vállalkozói hitelek piacán, nem ajánlott azt lecserélni a szerencsés vállalkozóknak, akik élni tudtak a lehetőséggel. Vannak olyan helyzetek azonban, amikor az adott banki kapcsolatunk kényelmetlenné válik. Magas bankszámla vezetési költséget rónak ránk, további hiteligényüktől elzárkóznak, a hitel mögötti fedezet újragondolásában (pl: a hitel mögé felajánlott ingatlan részbeni, sávos kiengedése) nem mutatkozik együttműködési készség. A bank kényelemben érzi magát.

NHP hitelem van, akkor nem tudok bankot váltani?

Egyik ügyfelünk azzal keresett meg minket, hogy meglévő NHP hitele mellé újabb hitelre lenne szüksége, de a jelenlegi finanszírozó bankja nem nyitott erre. Ingatlanjai a hitel mögött le vannak kötve, így az ő keze is meg van kötve, pedig az újabb beruházás jól hozna a konyhára….

Ha a jelenlegi bank nem, akkor meg kell próbálni más banknál újabb lehetőségeket felkutatni. Azoknál a bankoknál, ahol korábban elérhető volt az NHP hitel, most lehetőség van arra is, hogy egy más banknál leszerződött NHP hitelt átvegyenek saját portfóliójukba.

NHP refinanszírozás

A hitel teljes futamidejére a kedvező kamatozás változatlanul fixált marad, viszont a hitel mögötti biztosítéki struktúra újra tárgyalható:

 • a hitel összegének amortizációjával (a tőketörlesztések révén való csökkenésével),
 • a hiteligénylő társaság idő közben történt megerősödésével,
 • a fedezetként felajánlott ingatlan piaci értékének megemelkedésével

az eredetileg elvárt biztosítéki volumen csökkenthető (pl.: egy fedezetbe adott ingatlan portfólió egyes elemeinek kivételével).

A bankváltás egyéb előnyei

A bankváltás a fedezeti struktúra módosítása mellett más előnyöket is magában hordozhat:

 • kedvezőbb számlavezetési kondíciókat
 • újabb hitelfelvételi lehetőséget
  • az esetlegesen felszabaduló, korábban lekötött biztosítékok révén, illetve
  • az új bank aktívabb hitelezési hajlandósága okán.

Sokszor csak a bankváltás lehetőségének felvetése az aktuális finanszírozó banknál is meghozhatja ugyanezt az eredményt. Fel kell ébreszteni a bankot, hogy elveszítheti vállalkozásunkat. Egy–két versenytársi ajánlattal elérhetjük azt az eredményt, hogy újból megszerzendő ügyfélként tekintsenek ránk az ezzel járó rugalmassággal és költségcsökkentéssel kísérve.

NHP hiteled mellé, vagy csak úgy, hitelfelvételben gondolkozol vállalkozásoddal? Nézd meg a Bankmonitor vállalati hitel kalkulátorával, hogy aktuális év végi számaid alapján mekkora összegű hitelfelvételre alkalmas céged:

Mennyi hitelt kaphat a cégem?

Vállalati hitel
Vállalati hitel
Cég/tulajdonos/ügyvezető aktív KHR/BAR listán szerepel?

Add meg vállalkozásod 2017. évi adatait

millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft

A megadottak alapján a következő hitelkerettel számolhatsz*:

 • Működési hitel 1-2 éves futamidővel:
  - millió Ft
 • Beruházási hitel 7-10 éves futamidővel:
  - millió Ft

Add meg az adataidat és mi segítünk!

 • Megmutatjuk, hogyan javíthatod hitelképességed
 • Hogyan kaphatod meg a hitelt
 • Segítünk eligazodni, és gyorsan elindítani a hitelkérelmedet
*A számítás nem minősül ajánlattételnek, csak a megadott adatok alapján, piaci tapasztalataink szerint becsültünk. Pontos számokhoz teljes körű hitelminősítés szükséges. Add meg az adataid, és elkészítjük neked.

Add meg adataidat és részletesen tájékoztatunk!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Vállalkozásod jelenleg nem hitelképes mert nem rendelkezel lezárt üzleti évvel
Add meg adataidat és mi részletesen tájékoztatunk!

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Balkáni EU

  2025-ben a Nyugat-Balkán államai csatlakozhatnának az EU-hoz, a fő akadály, hogy több országban nem (teljesen) működik a jogállam, érdekcsoportok és bűnszövetkezetek foglya az állam, korlátozott...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.