Betöltés

Befektetés: ha nem találod a helyed, akkor itt a segítség!

szerző: Bankmonitor.hu
2017-07-10

Kockázat nélkül nem nagyon van most esélyed magas hozamot elérni. A rövid állampapírok már most kevesebbet hoznak, mint a várt infláció, ezért két lehetőséged maradt. Vagy hosszabb állampapírok után nézel vagy növeled a kockázatot. Adódik a kérdés, hogy mekkora kockázat is az, ami elfogadható számodra? Sőt, egyáltalán mit is jelent a kockázat? Most segítünk, hogy valós szituációkon keresztül, a Tudatos befektetés alkalmazásunk segítségével választ kapj a kérdéseidre.

Általánosságban, ha egy befektetősről van szó, akkor legalább akkora nyereséget szoktunk elvárni, ami ellensúlyozza a pénz értékének romlását. Ez praktikusan azt jelenti, hogy az infláció feletti hozamot szeretjük. Most viszont úgy áll, hogy ha a kockázatmentes befektetést választjuk, például az egyéves állampapírt, akkor az kevesebbet hoz, mint a várt infláció.

Ettől még persze megtehetjük, hogy többéves állampapírokból válogatunk, mert ezekkel tényleg legyőzhetjük az inflációt. Sokra azonban itt se számítsunk, a hozamot 3,5% fölé nem nagyon mennek jelenleg. A következő években ez azért felemelkedhet 5% közelébe, de efelett nem nagyon találunk majd tuti biztos befektetést.

A magasabb hozamért most is nagyon meg kell szenvednünk, elhagyhatjuk a békés befektetések körét, és megbarátkozhatunk a kockázatosabbakkal. A kockázat leginkább abban merül ki, hogy nem tudjuk előre pontosan, mekkora hozamunk lesz, csak várhatjuk, hogy több év távlatában a tapasztalatok szerint magasabb hozam lesz a jussunk.

A legtöbbeket az a kérdés foglalkoztathat, hogy mekkora is az az extra kockázat, amit még el tudnak viselni? Főleg, ha előtte soha nem volt rizikós befektetésük. Nos, ebben lesz segítségetekre az alkalmazásunk, ami Tudatos befektetés névre hallgat.

Mit tud a Tudatos befektetés – Gyakorlatilag egy kockázati teszt?

Nem ez lesz a Szent Grál, viszont valódi szituációkon keresztül próbálhatod ki, hogy mit is tennél a befektetéseddel. Úgy is nézhetjük, mintha egy demó számlát nyitnál valahol és teljesen ingyen megnézhetnéd, hogy mit tudsz kihozni a befektetésedből.

Amikor meghozol egy döntést, például megduplázod a befektetésed, akkor utána kiértékeljük a döntésed. Rögtön megtudod, hogy mekkora hozamot értél el, sőt azt is, hogy ehhez mekkora kockázatot kellett vállalnod. A teszt végén egy részletes értékelést kapsz, ami tartalmazza a személyre szabott befektetői portfóliódat.

Megtudhatod, hogy

  • milyen tipikus hibákat követtél el (ha volt egyáltalán ilyen),
  • mekkora hozamot értél el, és
  • a döntéseid negatívan vagy pozitívan befolyásolták-e az összesített eredményed.

Ha tudod, hogy milyen kockázatot tudsz elviselni, már többet tudsz, mint a befektetők 90%-a!

Ha érdekel a befektetések világa és szeretnél megtudni többet arról, hogy miként gyarapíthatod a vagyonod, akkor gyere el az AEGON Alapkezelő és a Bankmonitor következő szemináriumára 2017.07.12-én 17:30-kor a Kálvin téren. A rendezvény ingyenes, de a férőhelyek végessége miatt regisztrációhoz kötött.

Ismerd meg jobban a befektetések világát a 2018. október 9-i rendezvényen!
A rendezvény időpontja: 2018. október 9. (kedd) 17:30
A rendezvény helyszine: 1091 Budapest, Üllői út 1. AEGON Székház

Belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött!
Sikeres regisztráció!
Rövidesen kapsz egy emailes megerősítést is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Nézd meg kiemelt befektetési ajánlatainkat: Részletek »


A Bankmonitor.hu több mint 25 éves szakmai tapasztalatának köszönhetően - amelyet különböző bankoknál és brókercégeknél szereztünk - nem csak segítünk eligazodni a közel 50 alapkezelő több ezer alapja között, de a megfelelő szolgáltató vagy vagyonkezelő kiválasztásában is segítségedre lehetünk.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Befektetési alap vonatkozásában:
Köszönjük, hogy megadtad adataidat!
Amennyiben további kérdésed lenne befektetési alapokkal kapcsolatban, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Itt vannak a kedvenc lakossági állampapírok

2019. 04. 15.

7637 milliárd forint volt a lakossági állampapírok teljes állománya az első negyedév végén, ami 300 milliárd forintos bővülés egy év alatt. A Babakötvény 50 százalékos növekedési üteme volt a legkiemelkedőbb...

családi megtakarítás

A te háztartásod vagyona eléri a magyar átlagot?

2019. 04. 10.

A háztartások nettó vagyona 2014 és 2017 vége között jelentős mértékben nőtt az MNB legutóbbi "Miből élünk?" felmérésének adatai szerint. De kiknek nőtt leginkább a vagyona, és mely régiók gyarapodnak...

kalkuláció

Végre rövid távra is jár majd a kamatadó-mentesség!

2019. 03. 14.

Nem kell kamatadót fizetni a június 1. után kibocsátott lakossági állampapírok kamatai után. Kiszámoltuk, hogy az aktuális kamatok alapján mennyivel meg ez az elérhető hozamokat. Jelenleg 15%-os kamatadó terheli a...

Nagy emelkedést várnak 2019-ben az S&P 500-tól! Lehetetlen?

2019. 01. 26.

Mit várnak az amerikai részvénypiactól 2019-re, akik előrejelzéseket készítenek az indexek várható alakulásáról? Gondolnád, hogy sokan arra voksolnak, hogy kétszámjegyű százalékos növekedés fog bekövetkezni? Pedig nagyon sok elemző egyetért abban,...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.