50% haszon hetek alatt: ezért jó befektetési alapot venni

50% haszon hetek alatt: ezért jó befektetési alapot venni
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-12-11
 

Pár hét alatt 50%-os hozamot lehetett elérni egy cseh részvény megvásárlásával. Bár a lehetőség mindenki számára adott volt, mégis csak a legnagyobb szakértelemmel rendelkező szakemberek ismerhették fel, és élhettek a lehetőséggel. A hozamokból azonban már az átlagemberek is könnyedén részesülhettek. Nézzük, mit kellett tenni ehhez!

A befektetési alapok egyik legnagyobb előnye, hogy a befektetett pénzt profi szakemberek kezelik, akik komplett portfóliókat alakítanak ki az összegyűjtött pénzekből. Átlagembereknek ugyanis ritkán van elég ideje, hogy a legjobb lehetőségeket felkutassa, a megfelelő pillanatban szálljon be, majd alkalmas időpillanatban ki is szálljon belőle.

Hogy pontosan mekkora szakértelmet, és mennyi időt követel meg mindez, kiderül a Concorde Alapkezelő szakemberei által vezetett Alapblog legfrissebb cikkéből. Baromi érdekes írás, kiderül belőle, hogy hogyan gondolkodnak, és hogyan kezelik a rájuk bízott pénzt azok a szakemberek, akik a befektetési alapok mögött állnak. Érdemes elolvasni:

Bazi nagy cseh kiszorítósdi.

Az írásban a cseh telekommunikációs piacon történt felvásárlás történetét meséli el a szakember, aminek során pár hét leforgása alatt 50%-os hozamra lehetett szert tenni.

Mindehhez viszont egy cseh távközlési vállalat (O2 Czech) körüli eseményeket hónapokig figyelemmel kellett kísérni. De ez még nem elég. A lehetséges forgatókönyveinek felállítása, majd ezek alapján a befektetési döntés meghozatala nem lett volna lehetséges a vállalatfelvásárlások, illetve a cseh jogrend alapos ismerete nélkül.

Ez is rávilágít arra, miért érdemes profikkal konzultálni befektetési döntések előtt. Azok számára pedig, akik nem értenek a kockázatosabb befektetésekhez, mindenképpen ajánlott szakemberekre bízni a döntést. Mindez egyszerűen megoldható egy-egy befektetési alap megvásárlásával.

A befektetési alapokkal való befektetéseknek lesz némi költsége, azzal éppen a fentiekben részletezett szakértelmet és tudást kell megfizetni. Egy rosszul meghozott befektetési döntés sokkal nagyobb kárt okozhat, mint egy 1-2 százalékos alapkezelési díj.

Kérdésed lenne a befektetési alapokkal kapcsolatban? Add meg elérhetőségeidet, szakértőnk visszahív, és segít a választásban!
1

Hirdetés
Hirdetés