Futás az államkincstárba! – Már csak a héten vásárolható magasabb kamattal az FKJ

Futás az államkincstárba! – Már csak a héten vásárolható magasabb kamattal az FKJ
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-03-22 Frissítve: 2023-11-01
 

Április 5-től 2%-ra csökkenti a Féléves Kincstárjegyek (FKJ) kamatát az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Az utolsó 2,25%-os kamatot fizető sorozatra március 25-ig adható le vételi megbízás.

A következő jegyzési időszaktól, 2016. március 29-e keddtől, huszonöt bázisponttal 2 százalékra csökken az elsősorban a lakosság számára értékesített Féléves Kincstárjegyek (FKJ) éves kamata.

Mint ismeretes, ez az állampapír eddig 2,25%-ot fizetett és a Magyar Államkincstár mellett kapható még a CIB, az Erste, a K&H, az MKB, az OTP, a Raiffeisen, az UniCredit és a TakarékBank hálózatában is.

Nemrég a Bankmonitor is beszámolt arról, hogy szinte az egész ország állampapír lázban ég. 2016 eleje óta annyira sokat adtak el, hogy két hónap alatt teljesült az éves értékesítési terv 80%-a. Nem csoda, hogy a nagy kereslet láttán idén ez már a második kamatcsökkentés. Év elején a 6 hónapos FKJ-t még 2,5%-os kamattal lehetett jegyezni, a 12 hónapos KKJ-t pedig 2,75%-kal.  Utóbbi kamata most nem változik, marad 2,5%.

Ha éppen befektetést keresel, használd az alábbi kalkulátort, segíteni fog a választásban. Szerepelnek benne például a fent említett állampapírok is, de emellett számol még bankbetéttel és befektetési alapokkal is.

Hirdetés
Hirdetés