Betöltés

Döntsd el, hogy mennyire fontos a biztonság a lakáshitelnél!

szerző: Bankmonitor
2018-03-27

A jegybanki statisztikák alapján arra lehet következtetni, hogy a hitelfelvevők kicsit több mint fele a hosszú kamatperiódus mellett teszi le a voksát. A bankok által közölt információk alapján is egyre fontosabb az embereknek a kiszámítható törlesztő, most éppen a CIB Bank számolt be a kereslet élénküléséről. A CIB Bank szerint is érdemes elgondolkozni a rögzített kamatozású lakáshiteleken, hiszen a várakozások szerint már jövőre is emelkedhetnek a kamatok.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

A jegybank adati alapján tavaly a lakáshitel igénylések 46%-a változó vagy legfeljebb egy éves kamatfixálású kölcsönre vonatkozott, a CIB Bank is növekvő keresletet tapasztal a kínálatába szereplő rögzített hitelek iránt. A CIB várakozásai alapján az idei évben jelentősen felpöröghet az érdeklődés az éven túli kamatrögzítés iránt. A bank becslései szerint elképzelhető, hogy akár a 70%-ot is elérheti az arányuk a friss hitelkihelyezésen belül.

Az nyilvánvaló, hogy a kamatok emelkedéséből fakadó kockázatot nem lehet félvállról venni, és pontosan ez ellen adnak védelmet a rögzített hitelek. A CIB felhívja a figyelmet, hogy jövőre az elemzők becslései szerint már emelkedhet a változó kamatozású hitelek szempontjából irányadó kamat szintje, vagyis a BUBOR (Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb). Ilyen kilátások mellett sokaknak megéri inkább egy hosszabb időszakra (5-10 év), vagy a teljes futamidőre rögzíteni a hitelt választani.

A CIB Bank ezenkívül bizonyos kiegészítő szolgáltatásokra is felhívja a figyelmet. Az egyik a hitelkérelem illetve az adásvételi benyújtását megelőző értékbecslés lehetősége, ami segíti a hitelfelvevőt abban, hogy tudja, mekkora mozgástere van a hitel összegének tekintetében. Ne feledjük a hitel maximum az ingatlanérték 80%-a lehet, úgy hogy a másik oldalról a jövedelemre vonatkozó és egyéb hitelbírálati feltételeknek is meg kell felelni.

Emellett lehetőség van az előminősítés szolgáltatást is igénybe venni. Ez a lehetőség azoknak jelenthet sokat, akik még nem találtak megfelelő lakást, de a jövedelmi helyzetük alapján tudni szeretnék, mire számíthatnak a banknál. Az előminősítés 6 hónapig érvényes, vagyis, ha ennyi időn belül kiválasztásra kerül az ingatlan, akkor nincs szükség újabb jövedelemre vonatkozó dokumentumok benyújtására.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Mire van szükséged?

BM logo white
Milyen témakörben érdeklődsz?

Látogass el a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel foglalkozó oldalunkra, ahol rengeteg hasznos információt találsz. Kiszámolhatod, hogy a 2019. július 1-től érvényes szabályok szerint mennyi CSOK-ot kaphatsz. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a CSOK-kal kapcsolatos legfrissebb információkról!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a Bankmonitor elsősorban új pénzügyi termék igényléséhez nyújt teljes körű támogatást, és csak olyan meglévő szerződés kapcsán tud segítséget nyújtani, amelyet eredetileg is a Bankmonitor szakértői segítségével kötöttél meg!
Amennyiben nem akarsz új szerződést kötni, és tőlünk függetlenül megkötött szerződésedet, valamint egyéb pénzügyi helyzetedet érintő kérdésed merült fel, Jobb tudni rovatunkból tájékozódhatsz.
Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
A hitelbírálat során a banknál azonnali kizáró feltételt jelent, ha valaki a negatív adóslistán szerepel, így nem kaphat hitelt. Miután megtörtént a tartozás rendezése és egy év eltelik, utána válhat valaki ismét hitelképessé. A témával részletesen foglalkozó írásainkat itt találod: KHR (BAR lista) Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
Köszönjük, hogy regisztráltál hírlevelünkre
Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Kedvező változások a lakáshiteleknél

Jelentősen csökkentek a lakáshitel kamatok az elmúlt hónapokban, ráadásul az új támogatott konstrukciók megjelenése érdemben befolyásolhatja a jó döntést. A részleteket járjuk körül. Bár a jegybanki alapkamat változatlanul 0,9 százalékon...

Blogajánló

  • alapblog

    Bécs, Prága, Budapest? Helló turiszt!

    A turizmus riasztó bővüléséről már többször volt szó, ebből, mint látható a régiónk sem marad ki. Azt talán meglepetés lehet, hogy ilyen magasan Prága vezeti... The post Bécs, Prága, Budapest? Helló turiszt! appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.