Betöltés

Ennyit fizetsz budapestiként a hiteled után

szerző: Bankmonitor.hu
2018-02-01

Tavaly a legnagyobb hazai banknál átlagosan közel 12 millió forintért vettek fel lakáshitelt az ügyfelek. Megnéztük ennek kapcsán, hogy körülbelül mekkora volt a költsége a hitelfelvételnek és havi szinten milyen törlesztőrészletet kellett kifizetni. Érdekességként annak is utána jártunk, hogy egy 147 milliós hitelért mit kell vállalni.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Az OTP Bank a napokban tette közzé adatait a 2017-es évről, ebből pedig kiderült, hogy Budapesten átlagosan 11,7 millió forintnyi lakáshitelt igényeltek lakásvásárláshoz az emberek. Sőt a legmagasabb lakáshitelre is itt lett volna szükség, valaki(k) 147 milliós hitelt kívántak felvenni. A többi banktól nem rendelkezünk információkkal, de tegyük fel, hogy az átlag máshol is hasonlóan alakult. Ennek kapcsán megnéztük, hogy mennyit kell havonta fizetni egy ilyen hitel után.

Azt feltételeztük, hogy tavaly év közepén vette fel az ügyfél a hitelt, és 300 ezer forintos jövedelmet tudott igazolni. A legolcsóbb 6 havonta változó kamatú hitel 2,8%-os THM-mel volt elérhető, és közel 63 ezer forintos törlesztőt kellett kifizetni 20 éves futamidő mellett. A legjobb 10 évre fixált kamatú hitelek legjobbjai (fogyasztóbarát hitel megjelenése előtt) 5,9%-os THM-mel voltak elvihetők, amihez 82 ezer forintos törlesztő társult.

Azok viszont, akik vártak a hitelfelvétellel, sokat nyerhettek a fogyasztóbarát lakáshitelek megjelenésével és széleskörű elterjedésével. Utóbbi példánál maradva, a 10 éves fix kamatú hitel már 4,4%-os THM-mel is elérhető volt tavaly év végén. Az induló törlesztő 72 ezer forint volt, vagyis fél évet várva a havi törlesztő 10 ezer forinttal lehetett olcsóbb.

Az érdekesség kedvéért megnéztük azt is, hogy a 147 milliós hitel mivel járt együtt, ha befogadták a banknál. A havi családi jövedelemnek 2,5 millió forintot állítottunk be és a legjobb 10 éves fix kamatú hitelre havi 1 millió forintos törlesztőt kaptunk. Fontos jelezni, hogy nagyobb hitelösszeg esetében a bank egyedi ajánlatot tud adni, sőt a bankok egymással versenghetnek az ilyen kiemelt ügyfelekért.

A kamatcsökkenés miatt a tavalyihoz képest még jobb feltételekkel juthatsz hitelhez, de nem lesz ez mindig így. Nézd meg kalkulátorunkkal, hogy mekkora hitelt vehetsz fel és ehhez milyen törlesztő társul!

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Legyél észnél! Váltsd ki a hiteleid!

Nem marad elég pénzed a hónap végére a hiteleid törlesztése után? Úgy érzed, gúzsba köt a tartozásod? Szeretnél levegőhöz jutni? Hiteleid mellett több pénzt szeretnél beosztani havonta? Ez a cikk...

Lakáshitel: ha nem megy gyorsan, csináld lassan!

2018. 08. 14.

A lakásárak az utóbbi 5 évben hatalmas növekedésen mentek keresztül, aminek köszönhetően az önerőnk az ingatlanok árának egyre kisebb részét teheti ki, és ezzel párhuzamosan nagyobb összegű lakáshitelre van szükség...

A nagy lakáshitel megoldás

2018. 08. 10.

Segítséget kért tőlünk egy olvasónk. Azt kérdezte, hogy 38 millió forintos lakás megvásárlásához 20% önerő mellett hol kaphatna hitelt. Megvizsgáltuk a lehetőségeit, és sok megoldásra bukkantunk, melyek közül vannak elég...

Blogajánló

 • alapblog

  Olasz bánat

  Olasz jobb-populista kormánypárt gazdasági szóvivője: az EKB mesterségesen szorítsa le az olasz kötvényhozamokat! Csak rá kell nézni Borghi úr Twitter-háttérképére, régi 10 ezer lírás bankóba...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.