Betöltés

Ezek most a nyerő lakástakarékok!

szerző: Nagy Ildikó
2017-07-20

A legrövidebb, azaz 4 éves megtakarítási idejű lakástakarékokra már alig találni számlanyitási díj akciót, pedig leginkább ilyen hosszú szerződést éri meg kötni. Ezen az időtávon évi 10% feletti garantált hozamot érhetsz el lakástakarékkal, ha pedig a számlanyitási díjat is meg tudod spórolni, még többet nyerhetsz!

Ahogy az elmúlt évek alatt elolvadtak a betéti kamatok, úgy rendeződött át a lakástakarék kínálat is. Míg korábban kétféle termékből lehetett választani a lakástakarékoknál (az egyik magasabb betéti kamatot adott, és magasabb volt a lakáskölcsön kamata is, a másiknál fordítva), mára csak egyet kínálnak a pénztárak.

Szerencsére nem a betéti kamaton múlik az, hogy mennyire jó befektetés a lakástakarék, hanem a befizetéseinkre járó 30%-os állami támogatás teszi vonzóvá. Ezáltal a legrövidebb, azaz 4 éves megtakarítással évi 10% feletti az EBKM (Egységes Betéti Kamatláb Mutató), míg a hosszabb variációknál (5, 6, 8, és 10 év) rendre alacsonyabb. Ezért éri meg már a 4. évben felhasználni az összegyűjtött pénzt.

 

Ha az egyetlen kezdeti költséget, a számlanyitási díjat is sikerül megspórolni, az elérhető hozam még magasabb lehet

Az akciók is jelentősen változtak az elmúlt időszakban. Ma már jellemzően valamilyen plusz banki, biztosítói, nyugdíj-, vagy egészségpénztári termék igénybevételére köteleznek a lakástakarék számlanyitási díjkedvezményért cserébe. Ha a kapcsolt terméknek plusz költsége is van, akkor az a hozamot negatívan befolyásolja, azonban az EBKM értéke ezt nem mutatja, ugyanis abba nem számolják bele…

Emellett a legrövidebb módozatra egyre kevesebb a meghirdetett akció, és sok helyen csak minimum 5, 6 éves szerződéskötés esetén engednek az induló költségből.

Díjmentes szerződéskötési lehetőségek, kizárólag kapcsolt termékkel

Az Aegon Lakás-takarékpénztárnál legalább 5 éves lakástakarék esetén engedik el a teljes számlanyitási díjat, amennyiben a szerződő Aegon lakásbiztosítást köt, vagy azzal rendelkezik, vagy ha belép az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztárba.

Az OTP Lakástakaréknál azok indíthatnak ingyen lakástakarék megtakarítást, akik valamilyen egyéb OTP Banki, illetve OTP Egészségpénztári kapcsolattal rendelkeznek. Az akció igénybevételéhez megfelel, ha a szerződő új, meghatározott típusú bankszámlát nyit, munkáltatói együttműködési megállapodása, és OTP bankszámlája van, belép az OTP Egészségpénztárba, vagy OTPdirekten keresztül igényli a lakástakarékot, viszont a 4 éves megtakarítási idejű lakástakarék is részt vesz az akcióban.

Számlanyitási díj visszatérítés kapcsolt termék nélkül

Az Erste Lakástakaréknál minimum 5 éves szerződés esetén egy havi betét összegre csökkentett a számlanyitási díj, azaz ha havi 20 ezer Ft összegű a havi befizetés, akkor 20 ezer Ft a számlanyitási díj. A megfizetett számlanyitási díjat a Bankmonitor saját akciója keretében Erzsébet utalvány formájában visszatéríti, így az induló költség teljes egészében megspórolható!

Lakástakarék kalkulátor
Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok

EBKM

Számlanyitási díj

Kamatbónusz
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

Nem ingyenes, de kedvezményes számlanyitási akciók

Az Aegon Lakástakaréknál szintén a minimum 5 éves szerződéseknél elengedik a nyitási díj felét, és ehhez plusz terméket sem kell igényelni. Az OTP Lakástakaréknál a 4, és 5 éves szerződéseknél egy havi betéttel egyező a számlanyitási díj, míg a 6, 8, 10 éveseknél a kezdeti költség felét engedik el, azonban minden esetben kötelező SMS szolgáltatást igényelni.

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

Szakértőnk mindenben segít az ÚJ LAKÁSTAKARÉK termékeket illetően is!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Kapcsolódó tartalmak
Változás az Aegon Lakástakarék ügyfeleinél!
2019. 10. 28.

Október 25-től az Erste Lakástakarék kezeli az Aegon Lakástakarék portfólióját. A mostani tranzakció eredményeként 57 ezer szerződés került át a társasághoz. Mostantól az átvett szerződések esetében már az Erste Lakástakarék...

Blogajánló
  • alapblog Szuperunalmas szuperkedd

    Március 3-ai szuperkedden egyszerre tartják nagyon sok amerikai államban a demokrata előválasztást. Március közepére pedig nagy valószínűséggel eldől, hogy Trump kihívója egy radikálisabb, vagy mérsékelt... The post Szuperunalmas szuperkedd appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.