Betöltés

Felforgatja a hazai bankolást az új üdvöske?

szerző: Bankmonitor
2018-04-02

A Bankmonitornál több olyan érdeklődővel találkoztunk már, akik használják a magyar piacon mindösszesen két éve elérhető Revolut szolgáltatásait. Azt elöljáróban is jó, ha tudjuk, hogy nem egy hagyományos bankról van szó, hanem egy olyan pénzügyi szolgáltatóról, amely egy prepaid kártyát egy sor egyéb szolgáltatással kapcsol össze. A kártya előnyeit a gyakran külföldre utazók és interneten vásárlók használhatják ki, ráadásul a közeljövőben a forintalapú feltöltés elérhetőségével többek számára megéri majd a szolgáltatás használata. Nézzük, mit kell róla tudni!

Nézd meg aktuális bankszámla akciónkat, amivel a bank fizet neked az első évben!

Hazánkban már 12 ezer Revolut ügyfél is van, így nyilvánvaló, hogy nem lehet szó nélkül elmenni a szolgáltatás mellett, ami igazi újdonságként robbant be Euróba több országában. A cégnél teljesen online létrehozhatunk egy virtuális bankkártyát, amihez éppenséggel fizikai, dombornyomott bankkártya is jár. Vonzó tulajdonság, hogy az alapcsomag esetében nincs számlavezetési vagy egyéb díj, ugyanakkor fizetős prémium szolgáltatást is nyújt, amivel például már utas- és készülékbiztosítás is elérhető. Az egész szolgáltatás lelke a Revolut mobilos applikációja, amivel gyakorlatilag minden dolgot a kezedben tudsz tartani.

Az egész dolog úgy működik, hogy a Revolut kártyára lehet pénzt utalni, majd az applikáció és a fizikai kártya segítségével tudod a kívánt tranzakciókat lebonyolítani. Ezzel azt az előnyt nyújtja a cég, hogy bármikor, átváltási költségek nélkül, középárfolyamon lehet tranzakciót lebonyolítani, így rendkívül olcsón használhatod a kártyát a külföldi utazások és a külföldi webshopokban való vásárlás során.

Igen ám, de jelenleg még felmerül az a probléma, hogy a kártyát csak forintról a másik devizába való átváltás árán lehet feltölteni. Ez nagy érvágást jelent azoknak, akik forint alapon, utalással, vagy bankkártyás vásárlással töltenék fel a kártyájukat, hiszen a bank (vagy a kártyatársaság) a saját díjai szerint számolja el az átváltást (akár 4-5%-kal a középárfolyam fölött). Ezen a ponton szóba jöhető megoldás a Transferwise használata, amivel középárfolyamon a számlára varázsolható a kívánt összeg, viszont ez is egy plusz lépést visz a folyamatba.

Ezen a helyzeten az változtathat nagyot, ha forinttal, átváltás nélkül is fel lehet majd tölteni a Revolutos kártyát. Innentől érvénybe lép az az előny is, hogy az aktuális középárfolyam szerint 25 féle devizára konvertálható lesz az összeg. Ez jól jön a külföldi internetes vásárlásnál, vagy ha külföldön a kártyát kell bármire használni.

Ugyanakkor a külföldi ATM-es készpénzfelvételeknél rendkívül hasznosnak bizony a jelenlegi állapotok szerint is a kártya. Márpedig az ingyenes készpénzfelvétel (alapcsomagban 200 euró, vagy font összeghatárig) a külföldön gyakran megfordulóknak jól jöhet, akár úgy is, ha gyakran járnak „egzotikus” országokban.

Milyen cég áll a szolgáltatás mögött?

A Revolut képében egy innovatív fintech céget ismerhetünk meg, amely még csak 3 éve alakult, de azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a szolgáltatásával meghódítja az egész világot. Erre minden esélyük meg is van, hiszen a cég számos országban elérhetővé tette a szolgáltatásait, ráadásul a hivatalos bankká válás útján is elindult. Ha megkapja a szükséges banki licencet, akkor teljes értékű bankként működhet, ráadásul az ügyfelek számára a 100 ezer euróig terjedő betétbiztosítást is elérhetővé tudja tenni. De ezen kívül is nagy tervei vannak, a személyi kölcsön piacon és a befektetési termékek körében is lát fantáziát.

A Revolut bejelentése szerint hamarosan szorosabbra fűzi hazánkkal is a viszonyt, aminek része, hogy az említett módon, a kártyák forint alapon is feltölthetővé válnak. Ezen túl a 100 ezres hazai ügyfélszám elérése esetén a cég kilátásba helyezte a magyar nyelvű felületek kialakítását is.

2 Hozzászólás

 1. Szabó Ferenc

  Kérhetnék egy bővebb felvilágosítást a REVOLUT szolgáltatásról.
  Üdvözlettel:Szabó Ferenc

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Ferenc,

   Cikkünk elsősorban ismertetési célzatú volt, jelenleg a Revolut szolgáltatásról részletesebb információkkal sajnos nem tudunk szolgálni.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Tények, amiket talán nem tudtál a bankkártyákról!

2018. 11. 14.

Kényelmes fizetési mód a bankkártya. Azonban vannak veszélyei is! Konkrét eshetőségeket mutatunk be, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat a kártyás vásárlás. A bankkártyás vásárlást arra találták ki, hogy készpénz...

Nem érted, miért kerül annyiba a bankszámlád? Megmutatjuk!

2018. 09. 05.

Magyarországon az utóbbi 5-10 évben a bankszámlák nagy átalakuláson mentek keresztül. Többször változott a kamatadó mértéke, bevezették, majd eltörölték az újabb terhet jelentő egészségügyi hozzájárulást, a pénzmozgásokat tranzakciós illetékkel sarcolták...

A bankodtól erre számíts, ha nem megy a kártyás fizetés

2018. 07. 19.

Magyarországon az elmúlt bő egy hónapban kétszer is probléma volt a kártyás fizetéssel. A helyzet relatíve gyorsan megoldódott, azonban belefutottunk olyan esetekbe, amikor valamilyen kárunk származott a hibából. Annak jártunk...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.