Holnap becsöngetnek, de a bankszámlanyitással még nem késtél el!

Holnap becsöngetnek, de a bankszámlanyitással még nem késtél el!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-08-31
 

Ma van a nyári szünet utolsó napja, holnaptól minden diákot vár újra az iskolapad. A nagy láblógatásban csak a bankszámlanyitásról feledkeztél meg? Pedig az ösztöndíjadhoz elengedhetetlen, hogy legyen! Ne aggódj, még semmivel sem késtél el. Segítünk, hogy melyik bankszámlák a legjobbak a diákévekre!

1

Nem jellemző, hogy a diákévek alatt bárki is komoly bankszámlaforgalmat bonyolítana. Leginkább ösztöndíj és a szülőktől kapott zsebpénz érkezik a számlára, amit általában bankkártyás vásárlásra, vagy készpénzfelvételre fordít a bankszámla tulajdonosa, esetenként előfordul, hogy egyet-egyet utal. Ilyen bankszámla használati szokások mellett az alábbi számlák azok, amik szóba jöhetnek.

Tizenhárom pénzintézetből hétnél találunk kifejezetten diákoknak kínált számlacsomagot. A fenti szokások mellett ráadásul a hétből hat bank diákszámlája (narancssárgával jelölve) a tíz legjobb számlacsomag között szerepel. A hetediké is éppen csak kicsúszott, a tizenegyedik lett. Tehát diákként mindenképpen érdemes számolni ezekkel a lehetőségekkel. Viszont közel sem mindegy, hogy melyikkel. Ahogy látjuk diák- és diákszámla között is komoly különbségek vannak a költségekben. Míg a legolcsóbb diákoknak kínált bankszámlánál havi 298 Ft-ban kimerülnek a bankköltségek, addig a legdrágábbnál 784 Ft-ot kell fizetni.

Természetesen minket a legjobb lehetőségek érdekelnek. Ezeknél, ahogy látjuk, a bankszámla fenntartási költségek 300 Ft körül mozognak. Az első éves költségek alapján egyértelműen a Gránit Sztár számlacsomag a befutó. A képet viszont némileg árnyalja, hogy a bankszámla fenntartási költségek a második évtől több mint a kétszeresére emelkednek. Azaz, ha egy hosszú távú bankkapcsolatot tervezünk bealapozni, akkor inkább egy olyan számlacsomagot válasszunk, ahol a költségek előreláthatólag a második évtől változatlanok maradnak. Ilyen szempontból sokkal inkább kiszámítható az OTP Junior számla. Sőt, két éves számlafenntartási költségek fényében abszolút győztes. Ráadásul, aki most nyit ilyet a banknál (2015. október 2-ig), az egy univerzális tablet tartót és/vagy egy 30%-os egyszeri Fundango kedvezményt is bezsebelhet. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a K&H Trambulin diákszámla áll. Akció ugyan nincs, de itt is kedvező a havi díj. A bankkártya után a második évtől viszont már fizetni kell, ez az oka annak, hogy emelkednek a költségek.

Kíváncsi vagy, hogy Neked melyik számlacsomag jelenti a legjobb megoldást? Bankszámla kalkulátorunk segítségével könnyen kiderítheted!

Összességében elmondható, hogy amíg a számlán komolyabb forgalom nincs, addig érdemes kihasználni a diákszámlák előnyeit. Amint ez változik, úgy mindenképpen nézzünk körül az egyéb lehetőségek között is. Aktív bankszámla használat mellett már sokkal jobb lehetőségeket találunk, mint a diákszámlák.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés