Így spórolj a készpénzfelvételen!

Így spórolj a készpénzfelvételen!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-07-28
 

Készpénzzel vagy kártyával? Bankkártyával fizetnék, és egyúttal felvennék még 20.000 Ft-ot is… Ne lepődjünk meg, ha ehhez hasonló párbeszéd tanúi leszünk a közeljövőben. Júliustól ugyanis az egyik diszkont üzletlánc pénztárainál már készpénzt is vehetünk fel, országszerte mintegy 200 üzletben. Bár kétségkívül ehhez vásárolnunk is kell, de a hétvégi bevásárlásokkal összekötve alkalmanként több száz forintot spórolhatunk meg!

1

A jogszabályi díjmentes készpénzfelvételi lehetőség bevezetése óta a legtöbben abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy szükség esetén külön költség nélkül juthatunk készpénzhez. Persze, ha számolatlanul vesszük igénybe a bankautomatákat (ATM), vagy nem jövünk ki a havi 150.000 Ft-os keretből, akkor nincs mese, a készpénzfelvételek után fizetnünk kell (kivéve azt a kevés számlacsomagot, amelyeknél a jogszabályin felül további díjmentes készpénzfelvételek is elérhetőek).

Ettől a hónaptól kezdve viszont nem kell, hogy ez így legyen, ha akad egy Penny Market a közelünkben. A mintegy 200 üzletben ugyanis a vásárlásokkor akár készpénzt is vehetünk fel. Mindezért az üzletlánc pedig egy fillért sem kér. Annyi mindössze a megkötés, hogy 3.000 Ft felett vásároljunk és bankkártyával fizessünk, cserébe pedig akár 20.000 Ft-ot is felvehetünk. A művelet bankkártyás fizetésnek minősül, nem ATM-es készpénzfelvételnek – tudtuk meg az üzletlánctól. Azaz, ha számlavezetőnk külön díjat nem számít fel ezután, akkor díjmentesen juthatunk készpénzhez. Valamennyi Vásárló, aki rendelkezik bankkártyával, igénybe veheti ezt a szolgáltatást.

A dolog kapóra jöhet, akár kihasználtuk a jogszabályi díjmentes készpénzfelvételi lehetőséget, akár nem. Főként az előbbi esetben, hiszen ilyenkor – a kevés kivételtől eltekintve – már a számlacsomagok sztenderd díjszabása lép életbe.

Ahogy látjuk, átlagosan 424 Ft-ot spórolunk meg alkalmanként, ha számlavezetőnk ATM-je helyett a Penny pénztárát vesszük igénybe, ugyanez már 715 Ft, ha más bank ATM-jéből vesszük fel az összeget. Nem beszélve arról, ha hitelkártyával hajtjuk végre a műveletet. Ez köztudottan igen drága mulatság normál esetben, de a nagyobbik probléma, hogy ugyebár a készpénzfelvétel nem élvezi kamatmentességet. Itt azonban elvileg vásárlásról van szó, így nem csak a felvétel díja, hanem a kamat is megspórolható egyúttal – hozzátesszük kérdésünk ellenére ezt az üzletlánc nem erősítette meg.

A Penny részéről a fizetési módnak nincs havi korlátja, valamennyi 3.000 forint feletti vásárlásnál maximum 20.000 forint felvételére van lehetőség. Persze megint más kérdés, hogy áll mindehhez számlavezetőnk. Ezért mielőtt kísérleteznénk, a biztonság kedvéért érdeklődjünk bankunk ügyfélszolgálatán a részletekről.

Gyakran van szükséged készpénzre? Vagy inkább vásárlásra használod a bankkártyád? Leginkább átutalásokkal fizetsz, ezért olyan bankszámlát keresel, amelyiknél díjmentesen teheted ezt meg? Bankszámla kalkulátorunk segítségével könnyen megtalálod a legmegfelelőbbet!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés