Ingatlanba fektetnek most a leggazdagabbak

szerző: Bankmonitor.hu
2015. 10. 26.

Ha befektetésekről van szó, mindig érdemes megnézni, mit is tesznek a világ leggazdagabb emberei. Az ő példáikból ugyanis könnyen levonhatóak olyan következtetések, amelyeket az átlagemberek is alkalmazhatnak vagyonuk sikeres gyarapítására. Az alábbiakban ilyen trükkökről olvashatsz, és megtudhatod azt is, pontosan, mit kell tenned ahhoz, hogy úgy fektess be, mint a felső tízezer.

A magyar megtakarítók is észrevehették, hogy befektetéseik árfolyamai nagyobb kilengéseket mutattak a nyár végén. Ebben a helyzetben érdemes lehet vetni egy pillantást, milyen befektetésekben gondolkodnak a világ leggazdagabb emberei hasonló időkben. A CNBC a svájci UBS gazdag ügyfelekre specializálódott szakértője segítségével mutatta be, hogyan is fektetnek be az világ tehetősei. Ők azok, akik minimum 1 millió dolláros (283 millió forint) befektetésekkel rendelkeznek.

Még mindig az ingatlan a kedvenc

Mint kiderült, már évtizedek óta az ingatlan volt az igazán gazdagok befektetéseinek alapja, és a jelek szerint ez a megállapítás a jövőben is helytálló marad. Ahogy a svájci UBS szakértője a CNBC-nek elmondta, a három évvel ezelőtt még az amerikai ingatlanok mentek a legjobban. Az ingatlanok iránti érdeklődés azóta is megmaradt, de a gazdagok egyre inkább Európa felé kezdenek fordulni.

Az ingatlanbefektetések jellegéről a Campden Wealth és a UBS felmérése kimutatta, hogy azokban jelentős torzítások figyelhetőek meg a befektetők lakhelyétől függően. A felmérés során 224 olyan intézményt kérdeztek meg, amelyek gazdag ügyfelek vagy családok befektetéseit intézik. Az átlagosan 806 millió dolláros (228 milliárd forint) vagyont kezelő cégek szakértői szerint a gazdagok ingatlanbefektetéseik során hajlamosak azt a térséget preferálni, ahol ők maguk élnek.

A vagyonosok viselkedésére jellemző, hogy a nagyobb árfolyam ingadozások közepette sem azért hívták a svájci bank szakértőjét, hogy kivegyék pénzüket a befektetésekből. A többség éppen azt érdeklődte, milyen lehetőségeket lehetne ebben a helyzetben kiaknázni. A pénzkivonás helyett tehát még további tőkét fektettek volna be ezekben a viharosabb időkben is.

Így profitálhat ebből az átlagember

A leggazdagabbak példájából az átlagemberek is levonhatnak olyan következtetéseket, amelyeket utána saját pénzügyeikben kamatoztathatnak. Nem szabad elfelejteni viszont, hogy az ingatlanbefektetés egy kockázatos befektetési forma, amely emellett még illikvid is. Az illikviditás azt jelenti, hogy a ténylegesen lakásba/háza fektetett pénzhez gyorsan hozzáférni nem lehet. Éppen ezért nem ajánlott, hogy az átlagemberek vagyonuk jelentős részét ingatlanba fektessék.

Szerencsére megoldható, hogy bármekkora megtakarítással is rendelkezzél, annak csak adott hányada kerüljön ingatlanba. Erre az ingatlanalapok adnak lehetőséget, amelyekbe akármekkora – akár pár ezer forintos – összeg is befektető, de a pénz akár napokon belül kivehető.

Kíváncsi vagy, melyek voltak az utóbbi idők legsikeresebb ingatlanalapjai? Próbáld ki alábbi kalkulátorunkat, és választ kapsz a kérdésedre!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Befektetési alap
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Ha felkeltettük érdeklődésedet a téma iránt, add meg elérhetőségeidet, szakértőnk felhív, és minden kérdésedet megválaszolja!

Nézd meg kiemelt befektetési ajánlatainkat: Részletek »

Kiemelt befektetési ajánlatok
OTP abszolút hozam alapok éves átlagos hozamai,
2018.05.30.
OTP logo
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Prémium Származtatott Alap -1,20% 5,44% 4,81% 8,16% 1
  OTP Supra Alap 2,88% 7,22% 4,19% 15,81% 2
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 1. 2011.04.20.
  2. 2008.05.15.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Paletta Alap 1,12% 4,04% 4,88% 7,96% 3
  OTP Fundman Alap 3,65% 6,42% n.a. 5,08% 4
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 3. 1997.11.17.
  4. 2014.06.11.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Új Európa Alap 0,19% 2,88% 4,05% 5,41% 5
  OTP Föld Kincsei Alap -1,50% 14,13% 9,29% 6,97% 6
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 5. 2007.11.14.
  6. 2009.02.04.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Abszolút Hozam Alap -0,82% 0,37% 3,69% 4,23% 7
  OTP Trend Alap 12,82% 7,67% 15,27% 14,14% 8
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 7. 2006.07.11.
  8. 2011.12.23.

A Bankmonitor.hu több mint 25 éves szakmai tapasztalatának köszönhetően - amelyet különböző bankoknál és brókercégeknél szereztünk - nem csak segítünk eligazodni a közel 50 alapkezelő több ezer alapjai között, de a megfelelő szolgáltató vagy vagyonkezelő kiválasztásában is segítségedre lehetünk.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Befektetési alap vonatkozásában:

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Fizetnél havi félmilliót egy belvárosi lakásért?

2018. 05. 30.

Az ingatlanpiac Magyarországon rendkívüli felívelést tud maga mögött. Vannak olyan lokációk, amelyeket különösen nagy érdeklődés övez, ilyen Budapest V. kerülete. Egy friss elemzésből kiderült többek között az is, hogy a...

Hogy lehetne a lakásáfával kedvezni a családoknak?

2018. 05. 19.

A lakáspiacon, főként Budapesten a befektetői kereslet dominált, mielőtt a saját célra vásárlók is vásárlásba kezdtek volna. Igen ám, de ez együtt jár a lakásárak nagyfokú emelkedésével is, így a...

Melyik a biztonságosabb, az állampapír vagy az ingatlan?

2018. 05. 09.

Egy friss felmérés alapján az emberek szerint az ingatlanbefektetés biztonságosabb lehet, mint a lakossági állampapír. Habár az ingatlanpiac jól ment az elmúlt években, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy megvannak...

Blogajánló

 • alapblog

  Független-e a magyar jegybank?

  Természetesen nem az a kérdés, hogy politikailag vagy törvényileg független-e, hiszen ez nem kérdés, hanem az, hogy a nemzetközi folyamatoktól független-e? Erre pedig az az...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.