Betöltés

Itt az egyszerű képlet: cseréld le a régi hiteled és nyerj százezreket

szerző: Bankmonitor
2017-11-10

A hitellel rendelkezők csak egy töredéke érdeklődik a hitelkiváltás, vagyis a régi hitel lecserélése után, pedig egy jó húzással jelentős összeget is megspórolhatnának. Tavaly az újonnan folyósított hitel csupán 4,4%-a irányult hitelkiváltásra, ami meglepően alacsony, ha tekintetbe vesszük a pénzügyi előnyöket… Legyen szó akár személyi kölcsönről, hitelkártyáról, vagy folyószámla hitelkeretről, bármelyik esetben találhatunk olyan megoldást, amivel most jobban jöhetünk ki. Vagyis összességében százezrekkel kevesebbet fizetünk vissza a banknak.

Amennyiben a múltban hitelfelvételre adtad a fejed, alapszabály, hogy éves gyakorisággal felülvizsgáld a régi döntésed, hogy adott esetben egy olyan lehetőségre tudj lecsapni, amivel jobban jársz. Ezáltal nem kell ragaszkodnod a drága hiteledhez, ráadásul a most jellemző alacsony kamatoknak hála egy jóval kedvezőbb ajánlatot is megcsíphetsz.

Persze nem árt jól megfontolni, hogy a hiteled hogyan váltod ki. Például a lakáshiteled érdemes külön kezelni, és azt közvetlenül hitelkiváltási célú lakáshitellel lecserélni. Ugyanakkor a különböző típusú hiteleknél lehetőség van arra, hogy azokat egyberendezd és egy kedvezőbb kamatú, kisebb havi törlesztővel rendelkező hitelre cseréld le. Erre most különösen alkalmas lehet egy személyi kölcsön, hiszen jelenleg rendkívül alacsony szinten állnak a kamatok, így megéri többféle hiteled is egy kalap alatt kezelned. Ráadásul a hitelforma előnye, hogy nem kell elzálogosítani az ingatlanod, és 3-5 munkanapon belül hozzá is juthatsz az összeghez.

Rendezd az adósságodat személyi kölcsönből

Amennyiben még 2-3 éve vetted fel a személyi kölcsönt, a mostanihoz képest akár kétszer is magasabb, 20% körüli kamatokkal találkozhattál. Ugyanakkor az áruhitelek, folyószámla hitelkeretek, és hitelkártyák kamatterhe még ma is 20-30% körüli lehet, tehát adott esetben megéri a tartozásokat egybegyúrni és kiváltani. Sokan éppen egy hosszabb ideje halmozódó folyószámlahitel adósság miatt kerültek szorult helyzetbe, vagy éppen a nem megfontolt hitelkártya használat okozott gondokat.

Gyakorlatilag bármilyen régebben felvett hitelt megéri kiváltanod, mivel aktuálisan a legjobb személyi kölcsön ajánlatokat 10-12%-os melletti THM-mel csípheted meg.

Vegyünk példaként egy 2 éve 18%-os kamattal felvett 1,2 milliós, 5 éves futamidejű hitelt, amihez 30,4 ezres havi törlesztővel jutottunk hozzá. Most 2 évvel később ezt ki tudjuk váltani egy kedvező 10,98%-os hitellel (825 ezer forint a maradék tőketartozás). Ebben az esetben havi 17,7 ezer forint lesz a törlesztő, ugyanakkor összességében 45 ezer forinttal is kevesebbet fizetsz vissza az alapállapothoz képest.

Ráadásul a kiváltás költségvonzata sem lehet kifogás, hiszen az előtörlesztési díj maximum 1 százalék lehet, ha a hátralévő futamidő még több mint egy év. Ha a hitel éven belül lejár, akkor pedig maximum 0,5%-os lehet az előtörlesztési díj. A fenti példában ez 8250 forintot jelent.

A személyi kölcsön nem csak akkor lehet kedvező megoldás, ha sokallod a jelenlegi törlesztődet, hanem akkor is, ha esetleg még egy plusz szabadon felhasználású összegre is szükséged van, és így a kiváltandó hitelnél nagyobb összeget veszel fel. Így egyben kiváltod a régi hiteled, de még egy keveset költhetsz az évek óta esedékes lakásfelújítására is.

Természetesen, ha hitelt szeretnél kiváltatni, természetesen bizonyos feltételeknek is meg kell felelned. Nagyon fontos, hogy aktív KHR státusszal ne rendelkezz, illetve a NAV felé se legyen tartozásod. Ezen felül azt is át kell gondolni, hogy tudsz-e olyan nagyságú jövedelmet igazolni, amivel megfelelően tudod garantálni a banknak a kölcsön visszafizetését.

A következő kalkulátorral megnézheted, hogy pontosan mennyi személyi kölcsönt kaphatsz. Ráadásul nem csak az ajánlatokat mutatjuk meg, hanem a választásban, és az ügyintézésben is segítünk!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor
1 000 000 Ft személyi kölcsön ajánlataink 3 éves futamidőre
K&H Bank K&H forint személyi kölcsön
33210
Havi törlesztő
0.13793
THM
1212820
Teljes visszafizetés
Irány a bank!
Budapest Bank Budapest Bank Online Hűség hitel
33932
Havi törlesztő
0.13892
THM
1221552
Teljes visszafizetés
Irány a bank!
Cetelem Bank Cetelem Saját Ritmus szabad felhasználású kölcsön
33646
Havi törlesztő
0.14485
THM
1221250
Teljes visszafizetés
Irány a bank!

A fent kalkulációk 150 000 Ft-os havi fizetés, 12 hónapos munkaviszony és jövedelemérkeztetés figyelembe vételével készültek.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Ne legyél rest pénzt spórolni!

2018. 10. 29.

A személyi kölcsönnel történő hitelkiváltás talán sosem volt aktuálisabb téma, mint manapság. Az aktuálisan igényelhető hitelek kamatai az előző évekhez, évtizedekhez képest sokkal alacsonyabbak. A korábban felvett, rosszabb kondíciókkal rendelkező...

Szabadulj meg a lakáshiteled kockázatától!

2018. 10. 25.

A régebben felvett lakáshitelek kiváltása sok esetben nagyon aktuálissá vált. Ennek legjobb példája a változó kamatozású lakáshitelek hosszabb kamatperiódusra cserélése. Sok pénzt spórolhatunk meg, ha a korábbi változó kamatozású hitelünket...

Ennyire kelendő a lakáshitel a magyarok körében

Mind a mennyiség, mind az átlagérték tekintetében nőttek a lakáshitelek mutatói 2018 első felében. A számok masszív növekedést mutatnak mindegyik szegmensben, de kétségtelenül a használt lakások vásárlására fordítjuk a legtöbb...

Blogajánló

 • alapblog

  Mi a helyzet az ingatlanpiacon?

  Az Inforádióval és az MNB-vel közös, „Párbeszéd a gazdaságról” című műsorában beszélgetett Banai Ádám, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója és Balásy Zsolt a HOLD Alapkezelő...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.