Itt az idő sok-sok eurót venni? – Nem olyan biztos!

Itt az idő sok-sok eurót venni? – Nem olyan biztos!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-02-06 Frissítve: 2020-04-06
 

A gazdasági válság előtt jellemzően 240-260 forintért lehetett kapni egy eurót, most azonban vastagon 300 felett van a tarifa. A szakértők között szinte teljes egyetértés van abban, hogy a hazai fizetőeszköz tovább fog gyengülni a közös európai valutával szemben. Ebbe a képbe dobott be egy eltérő gondolatot Zsiday Viktor.

Az elmúlt években a forint folyamatosan, trendszerűen gyengült az euróval szemben. A gazdasági válság előtt (néhány nap/hét kivételtől eltekintve) jellemzően 240-260 forintért lehetett kapni egy eurót, most azonban vastagon 300 felett van a tarifa.

A szakértők között szinte teljes egyetértés van abban, hogy a hazai fizetőeszköz tovább fog gyengülni a közös európai valutával szemben. Ebbe a képbe dobott be egy eltérő gondolatot Zsiday Viktor, az egyik legsikeresebb befektetési alap, a Concorde Citadella portfólió menedzsere ezen a héten.

Zsiday szerint a forint hamarosan számos okból felértékelődési nyomás alá kerülhet. Ha ez igaz, akkor nem biztos, hogy most érdemes nagy tételben eurót vásárolni.

A teljes gondolatmenet, az okok és okozatok elolvashatóak a szakember Alapblogon megjelent „Soha többet nem emel kamatot a jegybank!” című írásában.

Zsiday is hozzáteszi azonban, hogy a nagy forinterősödést a Magyar Nemzeti Bank vélhetően nagy erőkkel próbálja majd megakadályozni, így érdekes lesz figyelni a jövő eseményeit.

Hirdetés
Hirdetés