Kapkodják a személyi kölcsönöket – Vajon mire megy a pénz?

Kapkodják a személyi kölcsönöket – Vajon mire megy a pénz?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-04-12 Frissítve: 2021-08-06
 

Autóvásárlás, lakásfelújítás és hitelkiváltás. A Bankmonitor tapasztalatai alapján személyi kölcsön igények nagy része erre koncentrálódik a valódi tavaszi szezon kezdetével. Ráadásul az előző időszakhoz képest az emberek nagyobb összegben is fordulnak hitelért, hiszen az igénylők átlagos hitelszükséglete bőven 1 millió forint fölé tudott emelkedni. Ugyanakkor az erősödő kereslettel párhuzamosan még inkább felértékelődik a választás kérdése, hiszen 2 millió forint esetében nagyon nem mindegy, hogy 62 vagy 70 ezer forintot fizetsz havonta.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Egy korábbi cikkünkben már előrevetítettük, hogy mik lehetnek a tavaszi időszakra jellemző tendenciák a személyi kölcsön esetében. Ahogy haladunk előre a szezonban a megérzéseink is beigazolódni látszanak, ugyanis a téli időszakhoz képest magasabb hitelösszeggel és változó hitelcélokkal köszöntik az emberek a jó időt.

Az elmúlt bő egy hónap tapasztalatai alapján az derül ki, hogy a Bankmonitor érdeklődőinél leginkább az autófinanszírozás, a lakásfelújítás tarol. Ez a korábbi évek tapasztalataival is egybevág, de logikus is, hogy most kerülnek az érdeklődés fókuszába ezek a hitelcélok. Kiemelt példa, de még olyan esettel is találkoztunk, ahol a hitelfelvevő egy  nyaraló vásárlására fordította a személyi kölcsönt az üdülőszezon felfutására apellálva.

Ugyanakkor nem kevesen vannak azok sem, akik szeretnék a régi hitelüket kedvezőbbre cserélni, így a hitelkiváltás kapcsán is sokan kerestek fel bennünket. A hitelkiváltóknál a fő motiváció, hogy a régebbi, magasabb kamatozású hitelt kedvezőbbre cseréljék le, hiszen a piaci kamatok mintegy lefeleződtek néhány év alatt. Ráadásul adott esetben nemcsak a hitelt váltják ki, hanem egy nagyobb hitel felvételével, még egy szabadon felhasználható összeget is kérnek a banktól.

Ugyanakkor kiemelendő, hogy egyre többeknél a kamatperiódus kérdése is meghatározó, vagyis a korábban felvett változó kamatozású személyi kölcsönt végig fix kamatozásúval váltják ki. Ezzel képesek a biztonságukat növelni, hiszen a kölcsönük törlesztője nem fog a futamidő végéig megemelkedni. Hozzátennék, hogy az új hitel felvételnél érdemes mindenképp végig fix kamatú személyi kölcsönt választani, szerencsére ma már a bankok is döntő többségében ilyeneket kínálnak.

Az is látszik, hogy ezekhez a hitelcélokhoz nem elegendő a korábbi hónapokban jellemző legfeljebb 1 millió forintos hitelösszeg. Aktuálisan jellemzően 1-3 millió forint között szóródnak a hiteligények, és mindezt átlagosan 4-5 éves futamidővel tervezik visszafizetni a hitelfelvevők. A hitelek törlesztése így havonta átlagosan 25 – 75 ezer forint körül alakul.

Ugyanakkor a Bankmonitornál lecsapódó hiteligényekből kiindulva is megállapítható, hogy nagyon lényeges, hogy mire teszed le a voksodat. Ugyanis óriási különbségek lehetnek a banki ajánlatok között.

Ha például 2 millió forintot vennél fel és azt 5 év alatt tervezed visszafizetni, akkor ezért a legjobb esetben havi 40 ezer forintot, míg a legrosszabb kondíciók mellett havi 50 ezret kellene fizetni. Ez a teljes visszafizetésben már 600 ezer forintos különbséget is jelent. Vélhetően ez már egy olyan összeg, ami miatt megéri az alapos tájékozódás, főleg, hogy ezt kényelmesen, egy online kalkulátor segítségével is meg lehet tenni.

Nézd meg kalkulátorunkkal, mekkora kölcsönt kaphatsz. Kollégáink készséggel segítenek és minden felmerülő kérdésedre válaszolnak!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés