Betöltés

Kedvezményes lakástakarékot keresel? Úszd meg többletköltség nélkül!

szerző: Bankmonitor
2018-02-15

A lakástakarékoknál rendszerint belefuthatsz olyan akciókba, amelyek még a 30%-os állami támogatáson túl is vonzóbbá teszik a konstrukciót. A számlanyitási díj kedvezmények révén valóban jelentős összegeket lehet spórolni, ugyanakkor nem árt tüzetesen átnézni a pontos feltételeket. Ugyanis a kedvezményekért cserébe plusz termék igénybevételét várhatják el a lakástakarékpénztárak. Ugyanakkor kisebb körültekintéssel találunk olyan ajánlatokat is, ahol a kapcsolt termékek igénybevétele megúszható. Mutatjuk!

Nézd meg aktuális lakástakarék akciónkat, aminek keretében a számlanyitási díjat visszaadjuk!

A lakástakarék szerződés elindításakor nagyobb egyszeri költségként a számlanyitási díj merül fel, amely a szabályozás értelmében a szerződéses összeg 1%-a. A díj mértéke természetesen függ a lakástakarék futamidejétől és a vállalt befizetéstől is, így havi 20 ezer forint betétösszeg és 4 éves szerződések mellett 28-32 ezer forint, míg a leghosszabb 10 éves szerződések esetén már 76 ezer forint is lehet a díj.

Nem csoda, hogy sokan igyekeznek ezt a költséget megspórolni, amivel a lakástakarék hozamát (EBKM-jét) is feljebb tudják tornászni. A lakástakarékpénztárak is rendszeresen hirdetnek akciókat, amelyek keretében a számlanyitási díjat részben, vagy akár teljesen egészében elengedik. Igen ám, de nagyon érdemes figyelni, hiszen a kedvezményes számlanyitás sokszor feltételhez kötött és a legtöbb esetben plusz termék igénybevételét várják el. Csak néhány olyan termék érhető el, ahol ugyan bizonyos feltételek teljesülését írják elő, de nincs többletköltséggel járó kapcsolt termék.

Számolj utána kalkulátorunkkal, hogy lakástakarék mennyivel járul hozzá a lakásprojektedhez!

Lakástakarék kalkulátor

Figyelem! A lakástakarék törvénymódosítás következtében nem tudunk több lakástakarék érdeklődést fogadni!
Bankmonitor

Kapcsolt termékekkel elérhető kedvezmények

Hogy konkrétan milyen plusz terméket kell igénybe venni, az már lakástakarékonként eltérő, amit az egyes ajánlatok átböngészésével is felfedezhetünk. Az Aegon Lakástakarék aktuális akciójában például a legalább 5 éves szerződéseknél ingyenes a számlanyitás, ha Aegon lakásbiztosítást kötsz, vagy azzal rendelkezel, vagy ha belépsz az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztárba.

Az OTP már a 4 éves futamidőtől elérhetővé teszi az ingyenes számlanyitást, ha új OTP bankszámlát nyitsz, SMS szolgáltatást igényelsz (SMS-ben értesülsz a befizetés elmaradásáról, megtakarítási időszak lejártáról, lakáscél igazolás határidejéről), vagy belépsz az OTP Egészségpénztárba. Éppenséggel, akkor is jár a kedvezmény, ha áthidaló kölcsönt, vagy lakástakarékkal kombinált hitelt veszel fel az OTP-nél. Ezenkívül felére csökkentett díj mellett is nyithatsz lakástakarékot, viszont ekkor is SMS szolgáltatást szükséges igényelned, valamint a megtakarítás felhasználása is korlátozott lesz (nem fordítható közmű beruházásra).

Akciók kapcsolt termék nélkül, akár visszatérítéssel

Az Aegonnál, szintén a legalább 5 éves szerződés kötése esetében, lehetőség van felére csökkentett számlanyitási díj mellett is lakástakarékot nyitni. Ehhez feltételként a szerződés átruházás/megszüntetés korlátozását, továbbá a folyamatosan teljesített befizetéseket várja el a pénztár. A felére csökkentett költség azt jelenti, hogy például egy 6 éves szerződés esetében 42 ezer forint helyett 21 ezer forint a számlanyitási díj, míg a 10 évesnél 76 ezer forint helyett 38 ezer forint.

Az Erste Lakástakarék is számlanyitási kedvezményekkel kecsegtet. Amennyiben a Bankmonitoron keresztül kötsz szerződést a 6-10 éves lakástakarékoknál, a 44-76 ezer forint helyett egységesen 20 ezer forint a számlanyitási díj. Ráadásul a futamidőtől függően különböző összegű Erzsébet utalvány visszatérítés is jár az aktuális Bankmonitor akció alapján. 4 éves szerződés esetén 4 ezer, 5 éves esetén 20 ezer, 6 évesnél 24 ezer, 8 évesnél 32 ezer, míg 10 éves futamidő esetében 40 ezer forint értékű Erzsébet utalványt adunk.

Ez alapján az 5 éves futamidőnél már ingyenes a számlanyitás, míg a 6-10 éves szerződéseknél a számlanyitási díjon felüli 4-20 ezer forintos visszatérítést kapsz. Az akció akkor is jár, ha valamelyik családtag bevonásával több lakástakarékot is szeretnél nyitni. Az újabb szerződések után 5 ezer forintos havi betét összegenként az adott futamidőre járó Erzsébet utalvány negyedével egészül ki.

Egy példán keresztül: amennyiben nyitottál egy 20 és 10 ezer forint összegű 6 éves szerződést, összesen 36 ezer forint Erzsébet utalványt kapsz. 24 ezer forint utalvány jár a 20 ezres betétösszegű szerződésre, és további 12 ezer forint a 10 ezer forintos szerződésre (jelen esetben 24 ezer forint negyede, vagyis 8 ezer forint, ami 5 ezer forintonként jár). Természetesen például két darab 20 ezer forintos szerződésnél 2×24 ezer forintos Erzsébet utalványt adunk.

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

5 ok, ami miatt sokan buknak a lakástakarékon

Ha valaki azon 140 ezer ember közé tartozik, akiknek még éppen sikerült megcsípniük állami támogatással egy vagy több lakás-takarékpénztári szerződést, akkor szerencsésnek érezheti magát! És igaza is van, mert a...

Blogajánló

  • alapblog

    Janus-arcú 2018

    Milyen más ennek az évnek az eleje, mint a vége! Januárban még ilyen hírek domináltak: Decemberben pedig elindultak a profit csökkenésre utaló figyelmeztetések: Mint a...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.