Betöltés

Kedvezményes számlavezetés munkavállalóknak

szerző: Bankmonitor.hu
2013-03-28

Dolgozói Program, Munkavállalói Juttatás Csomag, Flotta Kedvezmény és egyéb hangzatos elnevezések, de pontosan mit is jelentenek ezek? Kedvezményes banki szolgáltatások a munkáltatónknak köszönhetően? Mégis milyen kedvezmények és egyáltalán kik vehetik igénybe?

Bankok és munkáltatók közötti együttműködések, amelyek az alkalmazottaknak biztosítanak különböző kedvezményeket? Bármilyen hihetetlen is, de a legtöbb bank nyitott erre. Vállalatokkal és egyéb szervezetekkel (pl.: egyesület, szakszervezet) kötött megállapodások keretében
szolgáltatásaik széles körét kínálják kedvezményesen a vállalat vezetői és dolgozói részére.

Elsőre azt hihetnénk, hogy a bankok kizárólag nagyvállalatokkal történő szerződéskötésben érdekeltek, de erről szó sincsen, hiszen a legtöbbnél már
akár 5 főt foglalkoztató cégek élhetnek ilyen lehetőségekkel. Persze ez nem azt jelenti, hogy ezek a cégek azonos kedvezményekre számíthatnak, mint egy 2.000 főt foglalkoztató nagyvállalat, de a bankok a kisebbek számára is több kedvezményes szolgáltatást biztosítanak.

Miért is érheti ez meg nekünk, mint munkavállalóknak?

Leginkább azért, mert legtöbbször
kedvezőbb díjjal vagy akár teljesen díjmentesen vehetünk igénybe banki termékeket és szolgáltatásokat, mint ahogy arra egyébként lehetőségünk volna.

A bankok többsége ugyanis

 • díjmentes, de legalább kedvezményes számlavezetést biztosít részünkre,
 • díjmentesen vagy kedvezményesen vehetünk igénybe bankkártyát és jellemzően több díjmentes/kedvezményes készpénzfelvételre biztosítanak lehetőséget,
 • díjmentesek az utalások, ha azokat az interneten adjuk meg és nem számítanak fel külön díjat a csoportos beszedések, valamint az állandó átutalások teljesítéséért sem,
 • sok esetben a normál kondícióknál kedvezőbb feltételekkel vehetünk hiteltermékeket igénybe (pl.: hitelkártya, folyószámlahitel), sőt olyan esetekkel is találkoztunk, ahol ingyenes életbiztosítások igényelhetőek.

Persze a számos kedvezménnyel szemben
követelményeket is támasztanak, de részünkről a legtöbb esetben elegendő, ha a munkabérünk a náluk vezetett számlánkra érkezik havonta. Előfordul, hogy a kedvezményes szolgáltatások csupán 1-2 évig vannak érvényben, de általában új termékek igénylésével (pl.: hitelkártya)
lehetőségünk van meghosszabbítani ezeket. Az sem kizárt, hogy a munkaviszony fennállásáig jogosultak vagyunk a kedvezményekre, sőt esetenként ezek még a nyugdíjas évek alatt is érvényesíthetőek.

Tehát ha felkeltette a lehetőség érdeklődésed, mindössze két kérdés megválaszolása szükséges.

 1. Létezik-e partnerkapcsolat a munkáltatód és bármelyik kereskedelmi bank között? Ebben könnyen segíthet céged HR osztálya, vagy banki kapcsolattartója.

  Amennyiben van ilyen megállapodás életben, a következő, amit mérlegelned szükséges.

 2. Valóban jobban jársz a dolgozói számlacsomaggal? Ebben pedig mi fogunk Neked segíteni, ugyanis ha beszerezted a számlacsomaghoz tartozó aktuális kondíciókat, azokat könnyen összehasonlíthatod számlacsomag-választó kalkulátorunk ajánlataival. Mindössze be kell állítanod bankolási szokásaidat és pillanatok alatt kiderül, hogy a standard banki termékeknél jobb lehetőséget biztosít-e számodra a vállalati számlacsomag.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mennyi lakáshitelt vehetek fel 2018 októberétől?

2018. 09. 19.

Az MNB megváltoztatta a lakáshitelekre vonatkozó szabályozást. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy a jelenlegi kamatok mellett, különböző havi jövedelmeknél mekkora lakáshitelt lehet felvenni októbertől. Mi változik? Korábban lakáshitel felvétele esetén az...

Hogyan válasszunk állampapírt?

A lakossági állampapírok a hosszú futamidő esetében változó kamatozásúak: prémium és bónusz állampapírok. Éppen ezért nemcsak az éppen aktuális kamatokat, hanem a következő években várható tendenciákat is érdemes figyelembe vennünk...

A legolcsóbb bankszámlák átlagos jövedelemhez

Túl drága a bankszámlád? Szeretnéd költségeidet lejjebb szorítani? Az olcsóbb bankoláshoz célszerű a számlacsomagjaink költségeit szabályos időközönként átnézni. Ha egy évre tervezel, megmutatjuk, melyik megoldás lesz a legkedvezőbb a számodra....

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.