Kevesebbet fizetnél lakáshitel törlesztésre? Az OTP segít!

 • 2014.10.03.
 • szerző: bankmonitor

Ha valaki munkáltatóként jövőre már részesíteni szeretné dolgozóit az adómentesen nyújtható lakáshitel törlesztési támogatásban, akkor érdemes mielőbb, még idén elkezdeni az előkészületeket – derült ki az OTP Bank tegnapi sajtótájékoztatóján. A teljes lebonyolításhoz segítséget nyújt az OTP ADLAK szolgáltatása, amely jelentős terhet vesz le a támogatást adó munkáltatók válláról, egyúttal segíti a munkavállalók eligazodását is függetlenül attól, hogy a lakáshitelt melyik bank nyújtotta.

Ismétlésként: Mi a lakáshitel törlesztési támogatás lényege? 

A munkáltató 5 év alatt összesen maximum 5 millió Ft-ot, de legfeljebb a vételár, építési/korszerűsítési költség 30%-áig terjedő összegű támogatást nyújthat dolgozójának
lakáshitel törlesztésre. Feltétele, hogy a dolgozó megfelel a méltányolható lakásigény kritériumainak, aminél az együttköltözők számát, valamint az ingatlan szobaszámát vizsgálják.
A részletek korábbi cikkünkben is olvashatók.

Miben segít az OTP ADLAK szolgáltatás

A pénzintézet idén májusban elsőként indította el szolgáltatását, amellyel jelentős adminisztrációs tehertől mentesíti a munkáltatókat.  A szolgáltatásra leszerződő foglalkoztatóktól – meghatározott díj ellenében – átvállalja a támogatás adómentességi kritériumainak vizsgálati feladatait és azokról kiállítja a megfelelő igazolást. 

Igény esetén biztosítja a teljes adminisztrációs, eljárási, átutalási és igazolási feladatkört is. Ebből adódóan a munkavállalónak is tájékoztatást és segítséget nyújt a folyamat során.

Már eddig is jelentős a támogatás iránti érdeklődés

Mind a munkáltatók, mind a munkavállalók részéről jelentős érdeklődés tapasztalható az idén januárban bevezetett munkáltatói támogatás iránt. Nem is csoda, hisz a támogatás adómentesen nyújtható, azaz az erre szánt keret teljes egészében
lakáshitel törlesztésre fordítható. 

Az OTP ADLAK szolgáltatás májusi indulása óta 150 munkáltatói szerződéskötés van folyamatban, a pénzintézet idén még több mint 500 szerződés megkötésére számít és jelentős felfutással kalkulálnak a 2015-ös évben.  

A juttatás bevezetése hosszú folyamat

Nagyjából két hónapos előkészülettel jár, mire az első támogatás összege folyósításra kerülhet, így nem érdemes várni. Már csak azért sem, mert a következő éves Cafeteria keretet jellemzően előre, előző év végén kell az egyes választható elemekre felosztani. Fontos, hogy a szolgáltatásra a munkáltatónak kell leszerződnie, ezt követően részesülhet a dolgozó juttatásban. Ettől függetlenül fontos, hogy munkavállalóként jelezzük igényünket a munkahelyen. „Ez a munkáltatónak is érdeke, hiszen így valódi igények alapján tudja kialakítani a Cafeteria rendszerét.” – mondta el Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Ha a lakáshitel még épp most lesz aktuális, segítünk a választásban. Add meg adataidat, és visszahívunk!

Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Miért sikeres az agymosás?

  A lakosság zöme információs karanténban van. Felmérés a globális médiafogyasztási szokásokról. Magyarország több helyen egészen riasztóan kilóg a sorból, a fejlett országok közül itt fogyasztanak szinte...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.