Betöltés

Létezik még ingyenes banki átutalás? És megéri?

szerző: Bankmonitor.hu
2016-04-01

Ingyen átutalni a tranzakciós illeték bevezetése óta már nem nagyon lehet. Pedig aki gyakran és főként kis összegeket utal, annak közel sem mindegy, hogy mennyi az annyi. Melyik bankszámlával lehet a legolcsóbban átutalni? Mit tartsunk az átutalási költségeken kívül feltétlenül szem előtt? Segítünk, hogy ne dobj ki feleslegesen pénzt az ablakon.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

A kérdések megválaszolásához egy olyan banki ügyfél helyzetét vizsgáltuk, akinek a nettó jövedelme havi 200 ezer forint és jelentős átutalási forgalmat bonyolít bankszámláján. Ilyen szokások mellett az országos fiókhálózattal rendelkező pénzintézetek széles körben elérhető számlacsomagjai közül az alábbiak a legmegfelelőbbek.

Bármilyen hihetetlen is, de a CIB Online számlacsomaggal mind a mai napig teljesen ingyen lehet átutalni. Ezzel sajnos egyik bank sem tud pillanatnyilag versenyezni. Egyedül az OTP Simple számlacsomagnál lehetséges egy fix havi díjért ingyenes átutalásokat vásárolni. Így havi 250 ezer Ft-os összeghatárig korlátlan számban lehet külön költség nélkül netbanki és mobilbanki átutalásokat indítani. Továbbá a rendszeres átutalásokért és a csoportos beszedési megbízásokért sem kell külön fizetni. Rugalmas alakíthatóságának és a kiegészítő szolgáltatásoknak köszönhetően az ügyfél teljes körűen kontrollálhatja pénzügyeit.

A többi banknál legfeljebb a tranzakciós illetékkel megegyező mértékig (0,3% max. 6.000 Ft) tudjuk az átutalási költségeket csökkenteni. Míg valahol korlátozások nélkül utalhatunk ezen a díjon (FHB Aktív számlacsomag, Raiffeisen Aktivitás 2.0), addig máshol csupán egy meghatározott keretösszeg, vagy darabszám erejéig van erre lehetőség. Azaz, ha a kedvezményeket kimerítettük, akkor már csak a normál díjak mellett tudunk a hónap fennmaradó részében átutalni.

Nem győzzük hangsúlyozni írásaink során, hogy sosem szabad elkövetni bankszámla választáskor azt a hibát, hogy kizárólag egyetlen díjtételre koncentrálunk. Mindig a bankszámla teljes fenntartási költségét kell, hogy szem előtt tartsuk, így megkíméljük magunkat a felesleges kiadásoktól. A legjobb, ha az ember maga dönthet, hogy miért fizet és miért nem.

A fenti táblából is jól látható, hogy hiába díjmentes az átutalás, ha egyszer drágább összességében az adott bankszámla.

Fontos, hogy saját szokásaid alapján a fenti táblázatban szereplő értékektől eltérő eredmények adódhatnak. Használd bankszámla kalkulátorunkat, módosítsd az előre paraméterezett beállításokat, így biztos, hogy „személyre szabott” ajánlatokat kapsz.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan használd a hitelkártyádat?

2019. 02. 19.

A fejlett Nyugaton, mind Amerikában, mind Nyugat-Európában elterjedt a hitelkártyák használata. Vajon valaha idehaza is utolérjük őket ebben? Mégis mire lehet jó, ha lesz hitelkártyád? Kinek lehet érdemes használnia? Mik...

Céges megbeszélés laptoppal

Mitől ingyenes egy bankszámla?

2019. 02. 15.

A bankszámlák Magyarországon számos költségelemet tartalmazhatnak. Néha nem is olyan könnyű eligazodni az információk tengerében, ezért most bemutatjuk, milyen költségeket spórolhatsz meg, ha egy ingyenes folyószámla mellett teszed le a...

Blogajánló

  • alapblog

    Irányt váltott a FED?

    Tegnap este az amerikai FED nem emelte az irányadó kamatlábat, maradt a 2,25-2,50%-os sáv. A kamatdöntést nem okozott különösebb meglepetést. A Világgazdaság napilap a mai...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.