Betöltés

Ma este kiderül, melyek a legjobb pénzügyi termékek!

szerző: Bankmonitor.hu
2016-11-07

A Bankmonitor azzal a céllal jött létre, hogy megkönnyítse a banki termékek közötti eligazodást. A célhoz vezető út fontos mérföldköve az este megrendezésre kerülő díjátadó, ahol az „Év legjobb banki termékei” díjakat adjuk át 15 kategóriában. Az este folyamán szakmai előadásokat is meghallgathat a közönség, amelyekből többek között kiderül, hogy a pénzügyi digitalizáció miként változtatja meg az életünket.

Kevesebb, mint két hónap, és itt az év vége, amikor is számot vethetünk, hogyan is telt a 2016-os esztendőnk. Természetesen mindenre nem lehet időnk, számos olyan dolgot félreteszünk ilyenkor, ami első látásra nem tűnik fontosnak, mégis alkalomadtán sokat fizetünk érte. Tipikusan ebbe a kategóriába sorolhatók a különböző banki termékek is, amelyekkel mindannyian találkozunk és fizetünk is értük, de olyan nehéz átlátni, hogy jó üzletet csináltunk-e vagy sem.

A Bankmonitor azzal a céllal jött létre, hogy megkönnyítse bárki számára a banki termékek közötti eligazodást, ezáltal kiválaszthassuk a legkedvezőbb konstrukciókat. A kalkulátoraink bizonyítják, hogy egy hagyományos bankszámlánál éves alapon 10 ezer forintot is megspórolhatunk, viszont egy jól kiválasztott lakáshitelnél összességében több millió forintos összegről is szó lehet.

A sikeres iránykeresést támogatja a Bankmonitor által életre hívott „Év legjobb banki termékei” díj, amit most adunk át elsőként 15 lakossági és vállalati kategóriában az este folyamán. Néhány órán belül kiderül, hogy kategóriájának ki volt a legjobbja. A kérdés eldöntése korántsem volt egyszerű, viszont rendelkezésre állt minden olyan információ, ami alapján objektíven véleményt tudtunk alkotni.

Az utóbbi években felépített kiterjedt termékadatbázis lehetővé tette, hogy elfogultság nélkül kiválaszthatók legyenek a legkedvezőbb megoldások. Ehhez meg kellett vizsgálnunk, hogy a termékek hitelkamata/elérhető hozama és a kapcsolódó költségek hogyan is néznek ki. Miközben nem feledkeztünk meg olyan tényezőkről sem, mint a termék vagy szolgáltatás felhasználók általi elérhetősége, vagy az 1300 fős, online közvélemény kutatásunk eredménye.

Az este folyamán a díjátadó mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az életünket átformáló digitalizációról a témába vágóan minél több szó eshessen. A szakmai program során olyan témákat érintünk, mint hogy mit várhatunk a pénzügyi digitalizáció területén, merre tart a szabályozás, mit várnak el a fogyasztók és mi lehet az erre adott válasz a bankszektorban.

Kétségünk ne legyen, pár ezer kilométerrel nyugatabbra az online bankszámlanyitás vagy egyéb szerződéskötés már megoldott, néhány éven belül mi is ott tarthatunk majd, hogy ne kelljen egy bankfiókban személyesen megjelenni a szerződéskötéskor. Ráadásul a kártyáink, esetleg az egész pénztárcánk a mobilunkba (bármilyen okoseszközbe) költözhet, ami a kihívások mellett számtalan lehetőséggel kecsegtet.

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Ezek a legjobb banki termékek 2017-ben

2017. 12. 12.

Ismét kiosztották a legjobb magyarországi banki termékeket elismerő Bankmonitor-díjakat, a győzteseket 40 bank és befektetési szolgáltató mintegy 4000 pénzügyi terméke közül választották ki. Az elismerést 16 lakossági kategóriában adták át,...

Megvannak a legjobb banki termékek – Itt a lista!

2016. 11. 08.

Kiosztották hétfő este a legjobb magyarországi banki termékeket elismerő Bankmonitor-díjakat, a győzteseket 40 bank és befektetési szolgáltató mintegy 4000 pénzügyi terméke közül választották ki. Az elismerést 15 lakossági és vállalati...

Ma este kiderül, melyek a legjobb pénzügyi termékek!

2016. 11. 07.

A Bankmonitor azzal a céllal jött létre, hogy megkönnyítse a banki termékek közötti eligazodást. A célhoz vezető út fontos mérföldköve az este megrendezésre kerülő díjátadó, ahol az „Év legjobb banki...

Hamarosan lehull a lepel az év legjobb banki termékeiről!

2016. 11. 02.

Egyszerűbbé és gyorsabbá vált a bankváltás folyamata, miután a hosszú hétvégén életbe lépett az egyszerűsített bankszámlaváltás feltételeit és határidőit szabályozó kormányrendelet. A korábbi 19 helyett immár 12 munkanap alatt véghez...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.