Betöltés

Még mindig „buta” telefont használsz? Pedig már a macskának is tabletje van!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-06-26

Egyre több ember zsebében lapul Magyarországon okostelefon. Az internetet használók többsége ma már ezen keresztül szörföl a világhálón. De vajon mire használjuk elsősorban okostelefonunkat? Egy kutatás nemrégen választ adott erre az izgalmas kérdésre.

A magyar internet-felhasználók 57 százaléka rendelkezett okostelefonnal 2014 januárjában- áll a gemiusMobileTracking kutatásban. A kedvezményes árak és a hagyományos telefonok fokozatos eltűnése következtében töretlenül bővül a piac. A 2015-ös évre várhatóan már az internetezők 67 százaléka használja majd internetezésre a telefonját. Ez nagyjából 3,25 millió főnek felel meg, ami a 15 évnél idősebb magyar népesség 38,2 százaléka.

Az okostelefonok térhódítását lassítja, hogy a mobilinternet ma még meglehetősen drága. Pár ezer forintért korlátlan letöltést kínáló vezetékes csomagok elérhetőek a piacon. Ezen túl maguk a szolgáltatók is lassítják a folyamatot. Egyrészt megnehezítik az internetes telefonálást segítő alkalmazások futtatását. Másrészt korlátlan beszélgetést és SMS-ezést lehetővé tevő csomagokat kínálnak ügyfeleiknek havi tízezer forint körüli áron. Ezért a pénzért viszont az előfizető csak kisméretű, a legtöbbször 500 MB-os adatcsomagot kap.

Ha te is elsősorban beszélgetésre és nem internetezésre használod a telefont, érdemes megnézned egy ilyen korlátlan díjcsomagot!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz


Az okostelefon-tulajdonosok 29 százaléka még viszonylag friss a csoportban, ők alig egy éve rendelkeznek okostelefonnal. A „veteránok” aránya igen magas, 43 százalék. Ők már legalább 2 éves tapasztalattal rendelkeznek. A felhasználók mobil készülékeikről leggyakrabban keresőket vesznek igénybe, navigációs szolgáltatásokat használnak és közösségi oldalakat böngésznek. A legkevésbé népszerűek a szórakozás (buli, moziműsor), az egészség & fitnesz tartalmak, valamint a mobilos vásárlás. 

Érdekes megfigyelni, hogy annak ellenére, hogy a mobilpiac mindössze 10 százalékát tudhatja magáénak az Apple, a magyarországi mobil-oldalletöltések közel 19 százaléka iPhone készülékekről érkezik.

A kutatásból az is kiderült, hogy az okostelefonok mellett a táblagépek is egyre inkább a hétköznapjaink részévé válnak és sokszínűen használjuk őket. Ezt mutatja az is, hogy, minden ötvenedik táblagép-tulajdonos többek között azért vásárolta meg kütyüjét, hogy akár háziállatát is lefoglalhassa vele.

Nem csak a hétköznapok, hanem az üzleti élet számára is egyre fontosabb az okostelefon. A mobil hirdetési költések 1,943 milliárd forintot tettek ki 2013-ben, ami a digitális reklámpiac 5 százaléka. Így egyre fokozottabb igények érkeznek a hirdetők és ügynökségek felől is a piac megismerésére, mely eddig csupán a mobil elektronikai szektor szereplőit foglalkoztatta.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:
Kapcsolódó tartalmak
Így fogsz mobilozni öt év múlva!
2015. 06. 18.

Már több világcég is dolgozik azon az új fajta mobilhálózaton, amely a ma ismertnél jóval gyorsabb és jobb minőségű adatforgalmat tesz lehetővé. Ez az úgynevezett 5G hálózat öt év múlva...

Még nincs okostelefonod? Akkor erről le fogsz maradni!
2015. 06. 15.

Öt év. Mindössze ennyi idő kell ahhoz, hogy alapjaiban átalakuljon a világunk. Ebben az új rendszerben pedig, akinek nincsen okostelefonja, az kívülállónak fogja érezni magát és nehezen boldogul majd a...

Olcsó vásárlás telefonnal? Nem lehetetlen!
2015. 06. 10.

Okostelefon. Bár neve alapján egy ilyen készülék az emberi hang továbbítására alkalmas, ám lassacskán ezt a tudását használjuk a legkevésbé. Az átlag felhasználó ma már inkább csetelésre, azaz üzenetek gyors...

Menő okostelefonra vágysz? Ezeket válaszd!
2015. 06. 08.

Napjainkban megkerülhetetlennek számító használati tárgy az okostelefon. Munkában, szórakozásban, a hétköznapi teendők intézésében hasznos segítőtárs. A számunkra legmegfelelőbb készülék kiválasztása nem könnyű feladat. Ehhez jó kapaszkodó lehet az eladási statisztika,...

Blogajánló
  • alapblog Ön a felső középosztályba tartozik?

    Hol mennyien gondolják magukról, hogy a felső középosztályhoz tartoznak, tehát a társadalom átlagánál jobb anyagi viszonyok között élnek? A percepcióban mindig vannak meglepő dolgok.  ... The post Ön a felső középosztályba tartozik? appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.